Кои световни лидери са членове на групата Билдерберг ? (Пълен списък с имената им)

Билдерберг се оказа най-голямото сборище на световни лидери в света
0

Групата Билдерберг не е създадена от самаряни, а от световни лидери

Всяка година групата Билдерберг се събира на тайна среща, на която се обсъждат редица световни въпроси. На пръв поглед изглежда съвсем нормална сбирка на политици, икономисти, учени, социолози, световни лидери и други високопоставени личности. Но това е само на пръв поглед. Общността, която твърди, че е най-малко тайната от всички тайни общества, всъщност работи върху една основна цел — централизиране на планетата. Иначе казано — един народ, една нация, един лидер. Един пазар, една армия, един език, една столица. Ако правите аналогия с Европейския съюз, не сте на грешен път. Но при него, както се видя, експериментът засега не устоява на тълпата.

В групата Билдерберг обаче не членуват само и единствено политици, уж избрани от народа, а и световни лидери, които по право и по кръв държат властта в ръцете си. В дебатите на тези срещи са участвали принц Чарлз от Англия, принц Филип, съпруг на кралица Елизабет, кралят и кралицата на Норвегия, кралят и кралицата на Холандия, Ангела Меркел, Колин Пауъл, Маргарет Тачър, Джордж Буш — баща и син, семейство Клинтън, Джералд Форд, Кристин Лагард и стотици други. Идеята на общността е една — световно обединение, което по-лесно се управлява. Но поне засега експериментът се оказва неуспешен.

Най-вече заради бунта на Изтока срещу Запада. Излишно е да казваме, че групата Билдерберг стои в основата на различни политически течения, фракции и събития. Също така, тя издига и някои от днешните лидери.

Билдерберг се оказа най-голямото сборище на световни лидери в света
Билдерберг се оказа най-голямото сборище на световни лидери в света

През 1993 година, никому неизвестния Тони Блеър е поканен да участва в срещата. Няколко години по-късно той вече е премиер на Англия, доста успешен при това. Зад Билдерберг стои истинският му създател — Дейвид Рокфелер, който лично кани на една от срещите Бил Клинтън. Член тук е бил Марио Монти, а в настоящия момент в ръководството на групата е Жозе Барозу, наскоро оглавил „Голдман Сакс“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.