Зелените са на път да унищожат Рила с доносите си! (Как ЕК им ходи по гайдата?)

Гласувайте за статията

Зелените отново подават грешна информация на Европейската комисия с цел постигането на лобистките си цели.

Групичката от псевдо-еколози на Зелените има своята нова цел – да направи 100% от територията на планината Рила защитена. За да я постигне, те отново търсят помощ от европейските институции, а основното им средство си остава непроменено – доноси за страната ни, с които тя се злепоставя, но обкръжението на Тома Белев това хич не го интересува.

В момента ЕК готви втора наказателна процедура за България на базата на информацията, с която Зелените я залива. А заради тяхното искане за 100% защитена зона, както и заради трипръст кълвач, лещарка и два вида кукумявки съществува реалната опасност жителите на селата в района да бъдат принудени да напуснат домовете си. Заради уж недостатъчна защита на тези защитени видове птици, неправителствените организации на Зелените поискаха жителите на селата ще бъдат прогонени от родните си къщи и ще останат без поминък.

Към настоящия момент 72% от Националния парк са защитени. През 1992 година Рила получи своя статут на национален парк и бе включването и в НАТУРА 2000. За тези 24 години до сега от картата на района са изчезнали 40 населени места с общо 27 000 души население. Обезлюдяването и циганизацията на селата около Рила е факт, който е ясен за всички институции. Напускането на този район се дължи на обедняването и липсата на бъдеще, които карат хората да търсят по-добър живот другаде.

Санкцията, която Европейската комисия се готви да наложи на страната ни и която ще има пагубно влияние за района, е уредена освен от доноси на зелени неправителствени организации и от представителката на България в Главна дирекция “Околна среда” Силвия Бърова и съпругът й Борис Бъров, който е в програма LIFE+, пише trud.bg.

Зелените се целят в цялата площ на най-високата ни планина

Зелените се целят в цялата площ на най-високата ни планина

Това е втората наказателна процедура, която те успяват да задействат. Първата е свързана отново с птиците, но този път се е отнасяла за района на Калиакра. Според нея, пернатите се блъскали в перките на ветрогенераторите и това водело до тяхната смърт. За да постигнат целта си, в продължение на години се показваше една и съща снимка, която в последствие дори се оказа нагласена, защото е  на подхвърлена мъртва птица. Въпреки това процедурата бе задействана, както най-вероятно ще стане и сега, за да може Зелените да имат зелена светлина за поредната си приумица.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

3 коментара to “Зелените са на път да унищожат Рила с доносите си! (Как ЕК им ходи по гайдата?)”

 1. Grigoria

  авг. 03. 2016

  Тази схема я прилагат успешно навсякъде, където са си пръснали пипалата. Езерото в Сребърна така искаха да го направят непристъпна територия за човешкия крак и накрая се оказа, че с тяхно знание и позволение, отходните води от съседните села се изливаха там. Според Тома Белев обаче това не било проблем. Направо така се подхранвали рибите да се развиват. Излизват се там водите, защото според псевдоеколозите ни там е толкова защитена територия, че не може да се построи нормална канализация. Имало забрана да се извършва каквато и да било дейност. Какво да си говорим повече. Рила ще я превърнат в същата отходна яма и после ще обвинят някой друг за това.

 2. Траката

  авг. 04. 2016

  Само да не стане така, че заради измислените доноси на зелените се нагала хората, които живеят в тези райони да напуснат домовете си! Това е абсолютно недопустимо! Къде ще отидат тези хора и как ще продължат живота си изобщо! Трябва да има решение, което да преустанови порочни практики на еколозите, които сериозно вредят на цялата ни държава!

 3. Мел

  авг. 06. 2016

  Зелените са за затвор това което правят не е законо.Целта е да съсипят туризма и икономиката у нас и почти са успяли,защото няма кой да ги спре! До кога ще търпим това.

Добавете коментар