Синоптикът Христо Христов: Днес ще бъде истински ад

Синоптикът Христо Христов: Днес ще бъде истински ад
5 (100%) 1 vote

Дъждът ще бъде придружен с гръмотевици, не са изключени и градушки

Дежурният синоптик в НИМХ при БАН – Христо Христов предупреди, че днес ще бъде истински ад.

Според прогнозата на Христо Христов вчерашните явления ще продължат и днес, както и през нощта срещу утрешния ден.
След снощните порои на доста места в западната част на страната и по-специално в столицата и днешният ден ще бъде доста мокър.

Христо Христов вещае, че в западните райони още в часовете преди обяд ще започне да се развива купеста облачност. В часовете до вечерта на много места в Централна и Западна България, както и над планинските райони ще превали краткотраен дъжд, който ще бъде придружен с гръмотевици.
Не са изключени и градушки.

Дъждовете ще продължат и през нощта срещу сряда, посочва Христо Христов.
Температурите в централната и западната част на Дунавската равнина ще започнат да се понижават. В източните райони обаче времето ще остане слънчево и горещо.

Христо Христов

Дъждът ще бъде придружен с гръмотевици, не са изключени и градушки

Максималните температури през днешния ден в западните райони ще достигнат 28-30 градуса. По-топло ще е в източната част на страната, където термометрите ще заковат 37-38 градуса. Очакваната максимална температура за София е 28 градуса.

Не се плашете от прогнозата, ако се намирате по родното Черноморие или днес пътувате нататък. Времето там ще се задържи слънчево и горещо. Усещане за лека прохлада ще създава морският бриз.
Температурата на въздуха ще е около 30-32 градуса, а на водата 27-28 градуса. В следобедните часове вълнението на морето ще е 2-3 бала.

През утрешния ден температурите в цялата страна ще се понижат и няма да надвишават 27-32 градуса.
На много места в Източна и Централна България отново ще превали дъжд, придружен с гръмотевици.

В четвъртък времето се очертава да бъде слънчево с временни увеличения на облачността, които ще са по-значителни над планинските райони и източната част на страната.
Не е изключено на изолирани места да има краткотрайни валежи.
Последният работен ден от седмицата се очертава слънчев. В часовете около и след обяд ще започне да се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е много малка, пише vsekiden.com.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар