Руски учен препоръчва: Тази билка пази от рак и укрепва здравето

Руски учен препоръчва: Тази билка пази от рак и укрепва здравето
5 (100%) 2 votes

Руски учен заяви, че билка пази от рак и укрепва здравето

Известен руски учен откри нови свойства на популярна билка. И горещо я препоръчва в борбата с рака и битката за здравето и имунитета.

Руският учен Генадий Малахов установил, че тази билка действа фантастично в борбата с умората и стреса, а и намалява риска от възникване на рак. По думите му, това е една много известна билка, която ще даде възможност още на момента да се отпуснете и освободите от стреса, напрежението, притесненията и умората. Дафинов лист.

Още от древни времена, лавровото дърво се е смятало за свещено дърво, чиито клони се дават на победителите и писатели като знак за висока чест и слава. Днес дафиновия лист се използва главно при готвене като подправка, защото дава специален вкус на храната, но не се яде, а след това се отстранява от яденето. В народната медицина се счита за лечебна билка, която притежава терапевтични свойства, за които допринасят етерични масла като пинен и цинеол.

Дафиновият лист е най-мощния антиоксидант сред храните и укрепва имунната система, предпазвайки от свободни радикали и атаки на вируси. Съдържа значително количество витамин А, който укрепва ума и предпазва лигавиците и кожата. Специфичният аромат на дафиновия лист произхожда от летливи съединения, които имат лечебен ефект върху храносмилателния тракт и решават различните храносмилателни проблеми.

Чаят от листа от дафинов лист стимулира апетита и храносмилането, помага при намаляване на спазмите и премахва газовете и подутия стомах. Етеричното масло от дафинов лист пък се използва при лечение на артрит, болки в мускулите, бронхит и грип. Тази ароматна подправка намалява риска от възникване на рак, защото съдържа различни вещества, които са с мощни противоракови свойства.

Учен разкрива свойствата на дафиновия лист - тази билка пази от рак и успокоява

Учен разкрива свойствата на дафиновия лист – тази билка пази от рак и успокоява

А ако пък искате бързо да се отпуснете, е нужно само да вземете един изсушен дафинов лист и да го поставите в кандило или друг съд, в който може да запалите и оставете да гори. След десетина минути, стаята ще бъде изпълнена с приятен аромат, който в най-голяма степен ще ви отпусне. Дафинов лист при изгаряне освобождава съставки, които освобождават от умора и отпускат.

Коментари чрез Facebook

коментара

1 коментар to “Руски учен препоръчва: Тази билка пази от рак и укрепва здравето”

  1. Валентин Радков

    юли 31. 2016

    Уважаема госпожо,статията Ви за дафиновия лист ме заинтригува. Бъдете така любезна да ми кажете,как мога да приготвя смес от този лист,за да го приемам,тъй като имам доста газове в стомаха. Разполагам само с сух дафинов лист от магазина. Благодаря Ви ! С уважение Валентин

Добавете коментар