Разплетоха мистерията около отвличането на щерката на Брендо

Разплетоха мистерията около отвличането на щерката на Брендо
5 (100%) 1 vote

Три години след случката разследващите стигнаха до истината

Най-после разплетоха мистерията кой стои зад отвличането на наследницата на Евелин Банев-Брендо.

Оказва се, че похищението на дъщерята на Брендо – Лара, е било организирано от италианския мафиот и съпроцесник на Евелин Банев по делото „Кокаинови крале” – Антонио Мелато.
Именно той е човекът, който стои зад организацията на похищението на Лара Банева.

Припомняме, че момичето бе отвлечено на 5 март 2013 година.
Неизвестни похитители я отвлякоха пред дома й в столичния квартал „Бояна”.

Брендо

Три години след случката разследващите стигнаха до истината

Отвличането на Лара Банева, която тогава беше на 10 години не е било случайно, а е имало връзка със старта на съдебния процес „Кокаинови крале“ в Италия.
По този процес Евелин Банев-Брендо бе осъден на лишаване от свобода за две десетилетия заради трафик на кокаин, отбелязва „Уикенд”.

Отвличането на Лара Банева стана броени дни преди разпита на Брендо по делото и представянето на защитата му. Малко преди това Евелин Банев разбра, че Антонио Мелато, който бе натоварен със задачата да приема дрогата в Италия и да я пласира, се е съгласил да сътрудничи на властите.
Италианецът е посочил сънародника ни като най-големия бос в трафика на кокаин.

Близки до Евелин Банев разкриват, че е жертвал свободата си, за да спаси момичето. Те припомня, че Брендо е имал оферта от италианското правосъдие съгласно, която е трябвало да разкрие хората, поръчвали кокаиновите пратки. След като партньорите му отвлякоха дъщеря му и я държаха в плен обаче, Банев бе с вързани ръце.

От разследващия екип са стигнали до извода, че след това Антонио Мелато е платил 500 евро на приближени до дупнишките мафиоти братя Галеви, които въртели бизнес с крадени коли на Ботуша и наел банда, която да отвлече наследницата на Брендо.
Българите прибрали не само парите, платени от италианеца, а и сумата от откупа и трябвало да водят преговори до край, за да може никой да не заподозре, че Антонио Мелато стои зад всичко, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар