Климатологът Георги Рачев с разтърсваща прогноза за август

Специалистът направи прогноза за следващите два месеца
0

Специалистът направи прогноза за следващите два месеца

Климатологът доц. Георги Рачев направи разтърсваща прогноза за месец август.

Георги Рачев обясни, че жегата по морето и проливните дъждове, които се изляха в Западна България, не са аномалия, а напълно нормално явление.
Той припомни, че няколкодневното застудяване не е нещо необичайно и допълни, че често през юли и август се наблюдават подобни явления.

От утре обаче страната ще бъде обхваната от нова топла вълна, която ще неутрализира температурните разлики. Очакванията са през уикенда температурите да надхвърлят 30 градуса и на много места да достигнат до 36 градуса, посочи Георги Рачев.

Георги Рачев
Специалистът направи прогноза за следващите два месеца

По предстоящите три дни – 28, 29 и 30 юли народът е гадаел какво време ни очаква през месеците декември, януари и февруари. Колкото по-топло е през идните три дни, толкова по-студен ще бъде съответният месец според поверията, припомня Георги Рачев.
Ако пък времето е дъждовно, хладно и ветровито, това означава, че месецът ще е топъл.

Георги Рачев обаче заяви, че това са пълни измислици и припомни, че на 30 юли миналата година са били отбелязани няколко температурни рекорда за убийствени горещини. Това означава, че февруари е трябвало да бъде много студен, а той бе необичайно топъл.
Специалистът припомни, че средната месечна температура в страната през февруари е била с 6 градуса над нормата.

Що се отнася до времето, с което ще ни изненада август, Георги Рачев посочи, че през месеца ще има само няколко по-хладни дни. През останалото време ще ни измъчва убийствена жега. Всъщност това не е нищо ново, тъй като август по традиция е най-горещият летен месец.

Георги Рачев направи и бегла прогноза за септември. Той припомни, че през последните 15 години септември винаги е бил със средни температури над нормата и през тази година тенденцията по всяка вероятност ще продължи.
Разбира се в сутрешните часове температурите ще са от порядъка на 10-15 градуса, но пък по обяд ще се нагорещят до 27-28 градуса, пише retro.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.