ДАЕШ използвали тийнейджъри за нападението във Франция

Гласувайте за статията

ДАЕШ използвали 19-годишни тийнейджъри за нападението във Франция

19-годишен младеж е единият от нападателите във Франция. Според последните разкрития на властите, момчето е било добре познато на полицията и освен това е било следено за възможни терористични връзки с ДАЕШ. Младежът нахлул в църквата и убил свещеника, крещейки „Вие сте християни, ще ни убиете“. Една от монахините, за която в последствие се разбра, че също е била ранена, разказва за трагедията от първо лице.

„Използваха ни като живи щитове. Момчето нахлу с още един мъж в храма, произнесе някаква проповед на арабски и уби свещеника. Каза му: „Вие сте християни и ще ни убиете“, след което опря нож в гърлото му. Отец Жак обичаше всички и всички го обичаха. Никога не е делил хората по цвят на кожата, или религия“, допълва още тя.

Трагедията разтърси цяла Франция, като факта, че нападението бе извършено в християнски храм възбуди още по-голямо недоволство отпреди. Ватикана остро заклейми актът, както и други християнски организации.

От полицията признаха, че Адел Кермиш, единия от нападателите, който е на 19 години, е бил с електронна гривна на крака и пуснат на свобода срещу подписка. Той прекарва месеци в затворите във Франция и Швейцария, но въпреки това между 8:30 сутринта и 00:30 полунощ е можел да се движи свободно. Време, което той използва, за да убие свещеника.

Освен това полицията е открила в раницата на нападателя са открити фалшива бомба и таймер. Вторият нападател също е бил воден на отчет, за възможни връзки с ДАЕШ, но при все това полицията не е успяла да предотврати трагедията в Сент Етиен дю Рувре.

ДАЕШ използват деца за убийството във Франция

ДАЕШ използват деца за убийството във Франция

Въпреки огромната трагедия, която представлява убийството на свещеника, полицията във Франция е по-потресена от факта, че деца са извършители на престъплението. Властите не крият, че са ужасени от този факт, както и че вече се говори за спешни мерки, които да помогнат за овладяване на ситуацията.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “ДАЕШ използвали тийнейджъри за нападението във Франция”

  1. laptp

    юли 27. 2016

    Затворете границите за тая сган-кани ме и приемаме убийците си!

Добавете коментар