ДАЕШ посегнаха на християнски храм (Убиха свещеник)

Гласувайте за статията

ДАЕШ минаха всички граници, нападнаха свещеник във Франция

ДАЕШ нанесоха пореден удар в сърцето на Франция. В малък град, в централната част на страната, бойци на терористичната организация убиха свещеник, след като нападнаха християнски храм. Вътре са били отецът, мирянин, две монахини. Вторият мъж е бил тежко ранен и в критично състояние, а монахините са се отървали без сериозни наранявания.

Ватикана реагира изключително остро и определи акта като варварски. „Това е безпрецедентен акт на насилие. Потресени сме и изключително обидени“, споделят от църквата. Що се отнася до общността във Франция – гражданите са буквално в шок, а за мъртвия свещеник споделят, че е бил почти светец – дори и на 86 години продължавал да служи, въпреки че отдавна бил пенсиониран. Освен това цялата общност го обичала.

И двамата нападатели са убити от полицията, след акта, а президентът Франсоа Оланд обяви, че няма да остави действията на ДАЕШ и ще търси отговорност от организацията. Междувременно ислямски духовници от цял свят скочиха и порицаха престъплението, заявявайки, че нито една религия на света не отнема живот и не може да служи за поругаване и убиване на невинни хора.

Както е известно ДАЕШ е терористична организация, създадена от основите на „Ал Кайда“. Първоначалната й цел бе да дестабилизира Близкия изток и да създаде напрежение между арабските държави, отслабвайки позицията на Башар Асад в Сирия и оправдавайки присъствието на войски на САЩ и НАТО в района, с цел контрол на петролните залежи.

ДАЕШ посегнаха на християнски свещенник

ДАЕШ посегнаха на християнски свещенник

Бързо стана ясно, че в играта е включена и Саудитска Арабия, която пък се крие зад религиозните послания, целейки да създаде проблеми на САЩ като глобален играч на петролния пазар. „Творението“ обаче се обърна срещу създателя си – фанатизираните бойци на ДАЕШ сеят смърт в Европа и целия свят, като унищожават дори собствените си духовни центрове като Мека. Последното посегателство срещу френския свещеник, недвусмислено доказва, че тези лица нямат никаква връзка с нито една религия в света. И се крия зад фалшиви лозунги за вяра, сеейки хаос и причинявайки само и единствено терор навсякъде.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар