Германия отново плаче: Тройна трагедия в неделя

Гласувайте за статията

Германия отново в сълзи, троен удар сполетя страната този уикенд

Германия плаче с кървави сълзи. Троен удар покоси страната този уикенд и донесе огромно нещастие на мнозина. Властите вече се чудят как да гарантират безопасността на своите граждани, а правителството заседава буквално денонощно с цел въвеждане на допълнителни мерки за сигурност. След трагедията, която се разигра в петък и при която 18-годишен младеж изби 10 души в Мюнхен, тази нощ в германския град Ансбах се е взривила бомба, която е ранила 10 души, но за щастие е убила само един човек — терористът, който я е задействал.

Инцидентът е станал близо до германския град Нюрнберг, а полицията е категорична, че не става въпрос за случаен взрив, а за обмислен атентат. По ирония на съдбата, по същото време от концерт са се прибирали над 2500 души, които всъщност е трябвало да станат жертви на акта.

Подробностите около трагедията се изясняват, но Германия се превръща във втора Турция. Неслучайно някои държави предупредиха гражданите си да се въздържат, от каквито и да е пътувания до страната, особено след последните покушения.

И сякаш атаката в Мюнхен и актът в Ансбах не бяха достатъчни, но на сутринта страната осъмна отново окървавена, но този път заради етнически сблъсък. Сирийски бежанец е вилнял в град Ройтлинген, близо до павилион за дюнер — кебап. Мъжът е нападнал с мачете бременна жена, а след това е ранил още двама души — мъж и жена, намиращи се в близост до павилиона. Освен това се е опитал да прегази мъж с колата си, но полицията успява да го спре и задържи, съобщава още „Ройтерс“.

Властите са категорични, че не става въпрос за терористичен акт, а престъпникът е задържан минути след инцидента. Парамедиците направили опит да спасят жертвата, но за съжаление не успели.

Германия потъна в траур отново

Германия потъна в траур отново

Германия обаче отново потъна в сълзи и траур. Това е трети инцидент, който се случва само за три дни и предизвиква сериозни тревоги относно сигурността на гражданите.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар