Синоптикът Симеон Матев разкри какво време ни очаква до края на юли

Синоптикът Симеон Матев разкри какво време ни очаква до края на юли
5 (100%) 1 vote

След четвъртък се очаква трайно затопляне на времето

Ако ви предстои да излезете в отпуск и се питате какво ли ще бъде времето през почивката ви, то синоптикът Симеон Матев дават отговор на този въпрос.

Прогнозата на Симеон Матев пред „24 часа” сочи, че седмицата стартира с хладно за лятото време.
По-студеният въздух се пренася от северозапад с помощта на вятъра, който е умерен до силен.
Максималните стойности на температурите през днешния ден няма да надвишават 20-21 градуса по високите западни полета, докато в крайните южни и източни райони те ще достигнат до 28-30 градуса.

Симеон Матев

След четвъртък се очаква трайно затопляне на времето

Симеон Матев прогнозира, че през днешния ден ще преобладава разкъсана облачност над северните части от страната и по планинските райони. За днес обаче съществени валежи не се очакват.

През утрешния ден времето ще се задържи ветровито, прогнозира Симеон Матев. В часовете преди обед ще е предимно слънчево, но по-късно ще се появят облаци. Валежи не се очакват, а температурите ще са в интервал между 24 и 30 градуса.
В третия ден от седмицата се очаква по-сериозно заоблачаване. Тогава над планинските райони ще превали дъжд, но за кратко. Стойностите на максималните температури ще се движат в интервала между 23 и 28 градуса.

В четвъртък над по-голямата част от страната времето ще се задържи слънчево, само над Източна България ще има кратки заоблачавания в часовете след обяд. Валежи обаче отново не се очакват.

Симеон Матев прогнозира, че след четвъртък температурите тръгват отново нагоре и затоплянето ще е трайно. Температурите ще се задържат между 26 и 31 градуса.
В петък, събота и неделя максималните температури ще се покачат още и ще достигнат стойности между 31 и 36 градуса.

Очакванията са в неделния ден след жегата над Западна България да започне заоблачаване. Ще падне дъжд, не са изключени и гръмотевични бури, но няма да разхлади кой знае колко много, коментира Симеон Матев.
Следващата седмица също ще се задържи топло.
Припомняме, че за днес е обявен жълт код за силен вятър за 24 от общо 28-те области в страната, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар