Кресна на бунт срещу тунела на Зелените! (Какви са исканията на местните?)

Гласувайте за статията

Община Кресна изрази категоричната си позиция на отхвърляне на варианта на Зелените да се строи 15,2-километров тунел през Кресненското дефиле като част от магистрала Струма.

Именно това съоръжение обаче от години е целта на екомошениците от кръга около Тома Белев, по-известни като Зелените или коалиция „За да остане природа в България“. Кметът на община Кресна Николай Георгиев обаче заявява, че подобен проект е неприемлив и местните са готови да се вдигнат на бунт, ако се даде разрешение за него.

В края на миналия месец самият кмет организира обществено обсъждане на вариантите за строителството на лот 3.2 от участъка на аутобана. На него дейно присъствие и участие взеха граждани на Кресна и представители на 7 сдружения. Всеобщото мнение, което не срещна съпротива от никого бе, че този проект на Зелените не бива да се допуска да бъде реализиран.

Кметът Георгиев уточни, че събирането е станало належащо заради тоталния натиск от страна на псевдо екологичните организации да се преразгледа проектът за дългия 15.2 км. тунел. Той е категоричен, че така настойчивото искане на Зелените се основава единствено на финансовите облаги, които те ще извлекат. Градоначалникът е наясно, че без граждански контрол, тези мошеници зад маската на еколози ще си правят каквото си искат, но той е убеден, че кресненци няма да позволят това.

Кметът изказа и гледната точка на бизнеса, за когото реализацията на проекта би означавала, че ще се провалят европроектите за туризъм покрай река Струма, включително и набиращия все по-голяма популярност рафтинг. Кресненчани са решени да стартират десетки акции срещу тунела убиец, както самите те го наричат.

Основните им притеснения са свързани с това, че кликата на Зелените не спира да пише до Европейската комисия срещу варианта за късите тунели, към който се насочи правителството и посочва все нови и нови измислени доводи, че техният вариант трябва да бъде реализиран, пише trud.bg.

Община Кресна въстана срещу Зелените

Община Кресна въстана срещу Зелените

Седемте сдружения, които са взели участие на срещата обясняват, че при по-сериозно вглеждане в лобистката дейност на „еколозите“ прозират ясни корупционни схеми, простиращи се далеч отвъд границите на нашата страна. За пример е даден проектът за магистрала „Струма“, в който се забелязва нездравата и учудваща заинтересованост на еко сдружението „За земята“. Начело на него стои Андрей Ковачев, който е включен в комитета за управление на  ОП „Транспорт“, където изпълнява предимно лобистки функции.

Емил Георгиев, председателят на „Екогласност“ , е категоричен, че когато екоактивисти от Зелените и обвързани с тях неправителствени организации заемат подобни постове, то се създава натрапчивото усещане за обвързаност с чужди интереси.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

5 коментара to “Кресна на бунт срещу тунела на Зелените! (Какви са исканията на местните?)”

 1. Галя

  юли 18. 2016

  Вярно, че глупостта ходи по хората, но в случая със зелените, липсата на мозък е задължително условия, за да те приемат в средите на българските еколози. Където са се намесили са направили само скандали и накрая всичко завършва по един и същ начин винаги – взимат няколко кухи обществени поръчки за няколко милиона лева и си затварят устата. Случаят с Кресна е показателен, виждат че в магистралата се влагат стотици милиони за строителството й и те се опитват да извият ръцете на държавата и на местното население докато не им се дадат пари и на тях. Тези хора са за затвора без съд и каквито и да било процедури, заради тях маса фирми пропищяха и избягаха от България, а хората останаха без работа.

 2. Огнян

  юли 18. 2016

  Вън „зелените“ интересчии от нашата родина! Как е възможно да вървят срещу България и да пишат оплаквания до ЕС, с единствената цел да бъде преразгледан техният безумен проект! Не разбраха ли, че решението вече е взето и те няма да имат възможност да реализират схемите си за корупция!

 3. Киро

  юли 18. 2016

  Ама зеленичките пак лобират за някого. Тях никога не ги е било грижа за природата, а само за комисионните.

 4. Мел

  юли 20. 2016

  Да не ни трябват такива мошеници като Зелените!

 5. Ив

  юли 20. 2016

  По -добре без тях не ни трябва шайка мошеници,които наистина никога не е ги е било грижа за природата.

Добавете коментар