Синоптиците с апокалиптична прогноза

Синоптиците с апокалиптична прогноза
5 (100%) 1 vote

След адските жеги се задава няколкодневно разхлаждане

Синоптиците направиха апокалиптична прогноза.

Според синоптиците, считано от днес нататък ще ни измъчва адска жега, която ще продължи до петък. Тогава се очаква да настъпи леко заглаждане.
В дните, които древните хора са наричали Горещници – 15,16 и 17 юли пък ще превалява дъжд, а за да е пълен разкошът ще бъде придружен и от гръмотевици.
В тези три дни температурите ще паднат до 30 градуса и няма да са обичайните около 40 градуса.

синоптиците

След адските жеги се задава няколкодневно разхлаждане

Утре и в други ден времето ще се задържи типично за летния сезон с изключение на района на Южното Черноморие, където в часовете до обяд облачността ще е разкъсана и постепенно ще започне да намалява.
Причината за по-голямото вълнение през тези дни е източният вятър.
Максималните стойности по крайбрежието ще достигнат 30 градуса, а на морската вода ще са около 25-27 градуса.

В останалите райони обаче синоптиците предупреждават, че далеч няма да е толкова приятно, а ще е адски горещо и температурите ще достигнат до 38 градуса, а в най-южните райони не е изключено и да подминат 40 градуса.
По-хладният въздух ще започне да нахлува във вечерните часове на петък като ще се заоблачи. Краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици ще застигнат западната и северната част на страната.

15 юли се смята за първият ден на горещниците, а по стечение на обстоятелствата ще е доста по-хладен и ветровит от обичайното.
Температурите ще се понижат между 5 и 7 градуса и най-високите няма да надвишават 32 градуса.

Очертава се почивните дни също да са по-хладни като максималните температури в събота ще са 25-32 градуса, а в неделя – 24-29 градуса.
Краткотрайно захлаждане синоптиците прогнозират и в периода 23-24 юли.

Макар за горещници да са посочени дните от 15 до 17 юли, то астрономическите горещини обикновено се регистрират във времето между 28 и 30 юли.
Синоптиците уточняват, че това разминаване се дължи заради преминаването от Юлианския към Григорианския календар, което води до изместване на дните с две седмици, пише vsekiden.com.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар