Джордж Сорос вещае Апокалипсис след Брекзит (Вижте повече)

Гласувайте за статията

Джородж Сорос предрича криза на финансовите пазари, която се е отприщила от Брекзит

Милиардерът Джордж Сорос предрича апокалиптичен сценарий. Излизането на Великобритания от ЕС ще доведе до  криза. Такава каквато светът помни от 2007-2008 година.

Това са думите на милиардерът инвеститор казани пред Европейския парламент. Кризата се е развивала с малка скорост. Но брекзитът я е ускорил, смята финансистът. Той мисли, че това ще се възобновят дефлационни трендове. Които вече са били тръгнали да се променят.Джордж Сорос 1

Сорос се прочу когато през 1992 г реализира печалба от един милиард долара. Като направи залог срещу британската централна банка. Това предизвика обезценяване на английския паунд. И принуди Великобритания да се отдели от европейския паричен механизъм.

Не лесното презимяване на китайската държава, което вече е неминуемо ще се прояви като определящ фактор, който ще доведе до нова криза. Дълговата ситуация на Китай в момента много прилича на тази в САЩ от преди няколко години, сравнява сегашното положение гениалният финансист.

Той смята, че банковата система на Европа все още не е напълно възстановена. Ще бъде подложена под натиска на тест и то жесток в момента.

Експерта казва, че се знае какво е необходимо да се направи. Но някои политически и идеологически разногласия пречат да се действа правилно в рамките на съществуващата еврозона.

Джордж Сорос бе един от хората, които предупреждаваха, че паунда ще загуби някъде около 20% от стойността си след излизането на Великобритания от ЕС.

След Брекзит тази опасност вече е напълно реална. Лирата пада, Шотландия иска независимост, а тези които гласуваха с „Да“ вече осъзнават какво ги очаква.

Мениджърът смята, че еврозоната изостава с възстановяването си след последната криза. А германските законодатели пречат да се изготви подходящ бюджет с антициклични и адаптивни механизми, пише profit.bg.

 

 

 

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар