На бял свят излязоха горещите тайни на кралица Елизабет Втора

На бял свят излязоха горещите тайни на кралица Елизабет Втора
5 (100%) 1 vote

Кралицата определено е поставила абсолютен рекорд по брой пътувания

Горещите тайни на кралица Елизабет Втора видяха бял свят.

Несъмнено кралица Елизабет Втора и семейството й отдавна са се превърнали в бранд от икономическа гледна точка, тъй като тя е монархът, управлявал най-дълго в историята на Великобритания.
За британците кралицата е символ на обединение на нацията и постоянство.

Макар отвън дворецът да изглежда повече от разкошен с величествените си зали, кралица Елизабет Втора не е от хората, които разхищават.

Елизабет Втора

Кралицата определено е поставила абсолютен рекорд по брой пътувания

Тя е известна с пестеливостта си и едно от най-ярките доказателства за това е, че е платила за сватбената си рокля с купони за дрехи.

Друг ярък пример за пестеливостта на нейно височество е храната, която бива сервирана на кралската трапеза. Каролин Роб, която работила като готвач в Бъкингамския дворец от 1989 до 2000 година разкрива, че кралското семейство не проявява капризи по отношение на храната. Те дори дояждат остатъците си от предишното хранене.

Компания Esri си е направила труда да състави нагледен план за пътуванията на кралицата. От него става ясно, че тя е посетила 116 държави по време на 265-те си официални визити
Несъмнено е поставила абсолютен рекорд по броя на пътуванията, но пък се отличава по подхода си по време на тези визити.

Тя винаги е държала да се срещне с колкото се може повече хора наведнъж по време на тези посещения и обикновено не ставало въпрос за важни политически фигури или управляващи, а обикновени хора.

За никого не е тайна, че отношенията между кралица Елизабет втора и семейството на принц Уилям и Кейт Мидълтън са доста обтегнати. Предвид, че е най-дълго управлявалият монарх кралицата държи положението с желязна ръкавица по отношение на наследника на монархията.

Критиките й към Кейт Мидълтън не само че не стихват, а и започнали веднага след сватбата й с Уилям. Най-често забележките й към херцогинята били свързани с начина й на обличане, маниерите й и дори походката й, пише retro.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар