Фараон помагал на Брендо

Гласувайте за статията
Балдъзата на кокаиновия бос Брендо движела сметките

Скандалният фараон Иво Недялков е помагал на фамилията на Евелин Банев-Брендо да легализира милионите, изкарани от трафик на дрога – пише „България днес“. Това става ясно от обвинителния акт срещу балдъзата на кокаиновия крал – Десислава Дишлиева – отбелязва изданието.

В момента съпругата на убития баджанак на Брендо – Константин Дишлиев, е подсъдима за пране на над 3 милиона евро от дрога. Освен по това дело Десислава е съпроцесник по друго заедно с Брендо, доведения му брат Симо Карайчев, бившата му жена и нейна сестра – Моника Добринова. То също е за легализиране на пари – 21 милиона лева от наркотрафик.

Според прокуратурата схемата за изпиране на парите е замислена в далечната 2002 г. През това време Десислава, Моника, Брендо и Константин са много близки. Банев контролира огромни доставки на дрога за различни европейски страни и печели милиони.

Брендо измислил схемата още през 2002 г.

Брендо измислил схемата още през 2002 г.

Разследващите установяват, че за да регистрира фирми в чужбина и в офшорни зони, групата на Брендо търси помощ от фараона Иво Недялков, измамил хиляди българи чрез финансовата пирамида „Ийст уест интернешънъл“. Когато Банев и семейството му стартират схемата за регистрация на дружествата в чужбина, Недялков се изявява като адвокат. Фамилията отваря сметки в Австрия и Швейцария, като се възползва от облекчените изисквания на тамошните трезори, които не питат за произхода на парите – разяснява изданието.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар