Ценко Чоков си намери майстора, спукаха го от бой в ареста

Ценко Чоков си намери майстора, спукаха го от бой в ареста
3.33 (66.67%) 3 votes

Ценко Чоков пребит от надзиратели, шефът им дава обяснения на правосъдния министър

Кметът на Галиче Ценко Чоков е пребит в ареста. Арестуваният за участие в престъпна група е отнесъл бой не от други затворници. А от униформени.

Мелето било заснето от камерите в ареста. И гаврата с мутроподобния арестант стигнала до ушите на министър Екатерина Захариева. Тя разпоредила скоростна проверка. Асен Златаров, който е шеф на сектор „Арести“ вече пише обяснения.Ценко Чоков

Става ясно, че състоянието на арестувания кмет е тежко, разкриват запознати.

Апелативният специализиран наказателен съд остави за постоянно Ценко Чоков в ареста още от началото на юни.

Тази извънредно тежка мярка  получи и сина на Чоков Мартин. Заедно с още четирима души. Обвинени в отвличания, лихварство и нанасяна на средни телесни повреди на съселяните си.

Според събраните доказателства Ценко Чоков и аверите му са давали пари под лихва. Размерите, на която е достигала от 20% до 50%.

Ценко осигурявал парите, Мартин ги раздавал и после ги събирал с лихвите. Ако някой закъснеел се намесвали и другите членове на бандата.

Прокуратурата внесе нови доказателства, които включват много свидетелки разпити. Защитата на Ценко Чоков предостави подписка от 400 души в негова подкрепа. Както и благодарствени писма в негова защита, пише big5.bg.

Скандалния кмет на Галиче бе арестуван на 26 май чрез показна акция на ДАНС и МВР. Като с него прибраха и още десет души. Разследването срещу властелина на селото е започнало два месеца преди самия арест.

Подадени били сигнали от хора срещу Ценко Чоков, които станали повод за разследването. Прокуратурата била уведомена, след направен анализ на различните случаи.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар