Турция се отказва от „ол инклузив“ в курортите!

Гласувайте за статията

Почивка с „ол инклузив“ в Турция? Вече не

Турция се отказва от „ол инклузив“ услугите, които я направиха топ дестинация в последното десетилетие. За почивките на турските курорти се говореше с възторг, а всички летовници казваха, че услугите от „ол инклузив“ пакетите са толкова добри, че за самите хотелиери не е изгодно да са толкова щедри към гостите си.

Последното превърна евро-азиатската държава в една от водещите световни сили на пазара на туризма. И всяко лято милиарди туристи се изискваха тук, за да почиват.

Всичко това обаче е на път да се промени, а евтините пакети, които доскоро бяха толкова изгодни за туристите, вече не са толкова евтини. Нито толкова изгодни или пък „ол инклузив“. Турция планира да се откаже от този тип услуги, тъй като не смята, че те са икономически изгодни за предприемачите.

„Тази система е много привлекателна за туристите, които искат да спестят разходи. В същото време обаче не позволява на хотелите да си вдигнат цените, а разходите се повишават всяка година“, заяви председателят на асоциацията по туризъм Башаран Улусой. Той заяви, че според него е крайно време да се привлекат по-състоятелни туристи от вътрешността на страната, които предпочитат да си харчат парите на европейските курорти, отколкото на родните плажове, тъй като класът на услугите е твърде нисък за тях.

Предстои да се обсъди, дали Турция ще въведе класификация на хотелите и ще намали ли броят на тези от тях, които предлагат пълни пакети услуги. От своя страна другите вече обявиха, че ще завишат цените си, за да могат да отговорят на европейските конкуренти.

Турция казва "Сбогом" на "ол инклузив" услугите

Турция казва „Сбогом“ на „ол инклузив“ услугите

Това естествено ще рефлектира първо българските и балканските туристи, които свикнаха с по-евтините летни ваканции в Турция. От друга страна отливът от туристическия пазар на съседката ни може да се окаже твърде рисков за хотелиерите. Така или иначе обаче засега „ол инклузив“ услугите предстои да бъдат премахнати.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар