Лъснаха тайните! Германия с таен план срещу Brexit

Гласувайте за статията

Германия отдавна си е направила сметката за Brexit, лъснаха тайни документи

Германия отдавна си е направила сметката, ако британците напуснат Европа. Таен документ разкрива, че в Берлин са добре подготвени по въпроса с излизането на страната от ЕС.

Става дума за документ от осем страници, който е наречен „Германска стратегия в случай на Brexit“, в който, на Лондон се предлагат „конструктивни преговори за излизане от ЕС“.
В случай, че Великобритания реши да напусне Европейския съюз, което, както се видя, най-вероятно ще се случи след вчерашното гласуване на референдума, Берлин е приготвил спешна стратегия в случай на Brexit, в която се посочва, че Германия е готова на сделки и договорки в процеса на изключване на страната. Ангела Меркел отдавна се готви за подобен план, а след случилото се, планира да го пусне в действие незабавно.

Въпреки това, както се посочва в документа, тази процедура би била тежка и би продължила най-малко две години, като се отнася основно до въпроса за ролята на Великобритания в Европейската инвестиционна банка. След период от две години, германското правителство би приело като своя основна цел, Великобритания да получи партньорски статут, т.е. да стане страна — партньор на Европейския съюз, пише „The Guardian“. Така дори и извън ЕС тя пак ще запази голяма част от привилегиите си.

Въпреки това, в документа се посочва и че това не би означавало и автоматично включване към единния пазар, поради страх, че неограничените права на достъп до общия европейски пазар би насърчил и други страни като Франция, Австрия, Финландия и Холандия да тръгнат по стъпките на Великобритания. „Трябва да се уверим, че споразумението с Великобритания няма да даде стимул на другите държави — ​​членки, също да напуснат. Обхватът на подобни инициативи в други страни — членки ще зависи главно от начина, по който ще се третира Великобритания“, се посочва в документа.

Германия с таен план в случай, че Англия напусне ЕС

Германия с таен план в случай, че Англия напусне ЕС

Съдейки по реакциите на световните лидери, Германия май няма да гали Англия с перце.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар