Село си търси булки с конкурс (Още за невероятната история)

Гласувайте за статията

Село си търси булки с конкурс, причините ще ви шашнат

На вниманието на всички кандидатки за булки. Ако сте неомъжени, можете да готвите и домакинската работа не ви плаши, то вие сте идеалните участнички за сватбен конкурс, който село в Босна и Херцеговина провежда.

Малкото селце в Крушево, близо до Сребреница влезе в световните новини с една неочаквана обява: „Търсим булки“. Изискванията към кандидатките са минимални — само да могат да готвят и да чистят.

В миналото в Крушево имало около 400 жители, но сега там живеят само трийсетина бежанци, които се завърнали принудително на родното си място, повечето от които мъже.

„Жените по-рядко се връщат тук и булки за женене нямаме. А имаме 13 или 14
ергени, които си нямат невести. А и тези, които са женени, смятаме за ергени, защото техните съпруги не са с тях“, каза за радио „Свободна Европа“ Заим Омерович, един от селските ергени. Мъжете се прехранват главно със селски труд, но споделят, че работят упорито и са започнали да развиват селото си. Изтъкват още, че не се плашат от тежката работа и ще направят всичко възможно булките им да се чувстват удобно тук.

За да не остареят самотни, ергените, които все още се намират в добра форма, са си обявили конкурс за булки.

Омерович подчерта, че сред условията, на които трябва да отговарят кандидатите за невести, задължителни са да знаят как да готвят и да почистват.

Предвид факта, че на мъжете постоянно им се налага да се занимават с подобни задачи, разбираемо е, защо си търсят другарки в грижите за дома и къщата. Освен това те се занимават с фермерство и земеделие, като се надяват да върнат предишната численост на селото.

Село в Босна и Херцеговина си търси булки с конкурс

Село в Босна и Херцеговина си търси булки с конкурс

И докато на Балканите се оплакват от липса на невести, в Бразилия пък си търсят младоженци. Зевзеци дори се шегуват, че бразилките може би трябва да се преместят на нашия континент, за да си намерят мъже.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар