Маргарита Михнева със скандално разкритие за пипалата на Митьо Очите

По онова време Румен Петков награждава всички съдии и прокурори по делото за блестящата им работа
0

По онова време Румен Петков награждава всички съдии и прокурори по делото за блестящата им работа

Маргарита Михнева направи взривяващи разкрития за екшъна с Митьо Очите.

В ефира на Би Ти Ви Маргарита Михнева заяви, че след посещението на главния прокурор на страната Сотир Цацаров в Бургас станало ясно, че следователи и прокурори са осигурявали протекция на Митьо Очите в затвора за дълго време. Всички са наясно, че в противен случай няма как той да се занимава толкова години с наркобизнес.

Журналистката припомни, че преди девет години са били привлечени 17 души като обвиняеми, а 12 от тях, сред които и Митьо Очите, са поискали споразумение с прокуратурата.
Странното в случая е, че прокуратурата е позволила да се стигне до споразумение, при условие че по делото има 71 тома доказателства, куп претърсвания и обиски.
Маргарита Михнева разкри, че прокурор по това дело е бил Светозар Костов.

Митьо Очите
По онова време Румен Петков награждава всички съдии и прокурори по делото за блестящата им работа

По това време защитник на Митьо Очите е бил адвокат Илиян Василев от софийската адвокатска кантора.
Тя не отрече, че споразумението е законно, но по същество за всички е повече от ясно, че това е законен начин да избягаш от наказанието.
Според журналистката след споразумението, 12-те обвиняеми са приели, че са виновни и вместо да бъдат опандизени за 15 години, са излежали по 3-4 години зад решетките.

По онова време Румяна Ченалова е бил адвокат на друг от групата обвиняеми. Маргарита Михнева зададе риторичния въпрос дали между Ченалова и Светозар Костов има връзка.
Скандалните разкрития не свършват дотук. Най-скандалното в цялата тази случка е, че тогавашният вътрешен министър Румен Петков награждава всички съдии и прокурори по скандалното дело, аргументирайки се, че са си свършили блестящо работата.

Журналистката не скри, че недоумява как става така, че Митьо Очите върти държавата на малкия си пръст вече цели 16 години.
Тя зададе и неудобния въпрос кой е човекът, който е довел Румяна Ченалова и Светозар Костов в София и ги е превърнал във водещи фигури в правосъдната система, пише pik.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.