Албинос в Африка? (Вижте ада, в който живеят)

Албинос в Африка? (Вижте ада, в който живеят)
4 (80%) 1 vote

Да си албинос в Африка е истински кошмар, различните са изолирани, заплашвани, понякога ги убиват дори

Да си албинос в Африка означава да живееш в постоянен страх. Там вярват, че различните не са живи хора, а духове. Това генетично заболяване е много разпространено в източната и южната част на африканския континент.Тандо Хопа 2
Добре, че съществуват изключения. Които да вдъхнат надежда, че могат да се преборят със съществуващите предразсъдъци.

Едно такова изключение е африканката албинос  Тандо Хопа. Тя е от Южна Африка и е адвокат по професия. За себе си признава, че е израснала в страх. Носила дрехи, които да я крият. И рядко се показвала на вън.

Днес обаче тя е известна звезда от червения килим. И се е заела с трудната задача да се бори в защита на албиносите и срещу предразсъдъците.

Звездата й изгрява преди четири години. Тогава я забелязва известен африкански моден гуру. Герд-Йохан Куци я вижда в един голям магазин и е впечатлен от различната й красота и излъчване.

Тандо Хопа днес е сред най-популярните африкански модели. Образът й украсява кориците на най-известните модни издания.

И добре, че е известността й.  Нейните събратя албиноси не могат да се похвалят с такава съдба.

Например в Малави живеят повече от 10 000 албиноси. Според изследване на  „Амнести интернешънъл“ през последните 18 месеца са убити 18 албиноси. Регистрирани са и повече от 60 нападения на хора с албинизъм, пише dariknews.bg.

Според данни на ООН тялото на албинос се продава за 60 000 хилдарки в евро на черния пазар. Престъпни банди въртят търговия с телата им заради поверието, че отделни части от тяло на албинос носят щастие и благополучие.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар