Куриоз! Робот избяга от лаборатория и спря движението

Гласувайте за статията

Робот предизвика хаос в Перм, избягал от лабораторията

Робот избяга от лабораторията, в която е създаден и предизвика истинско задръстване в руския град Перм. Машината, незнайно как, успяла да се измъкне от изследователския център и да предизвика хаос на пътя. Беглецът, за щастие, е бил забелязан и прибран за броени минути. Но това не му попречи да предизвика истинска сензация и да влезе в новините.

Както стана ясно от информацията на руските медии, тестов робот е избягал от лабораторията в град Перм, заради пропуск в охраната. Инженер в „Промобот“, компанията, която го е създала, забравил да затвори оградата, докато тествали батериите на машината и възможностите й за движение на открито, така че хитрецът се измъкнал и избягал. Успешно избягалия робот обаче предизвика истински задръстванията по пътищата.

За огромна радост на инженерите, творението им успяло да „избяга“ само на пет километра от лабораторията, защото скоро останал без електричество и изключил насред улицата. Това обаче довело до блокиране на трафика, когато от пътна полиция го видели и сигнализирали на учените, за да си приберат машината. Междувременно пътен полицай наглеждал робота, докато от института дойдат, за да си го приберат. По информация на кореспондент от „Промобот“, роботът е предназначен самостоятелно да се движи, да сътрудничи с хората и да насърчава различни продукти и събития. Той също така не е пуснат още в официална експлоатация, а след последния инцидент, вероятно ще бъдат направени някои промени, преди да се тества отново и да бъде предложен на големите фирми на пазара.

В мрежата се шегуват, че може би му дотегнало от досегашната кариера и е пожелал да си смени работата, но за съжаление, батериите му не са издържали и той не е стигнал далеч.

Робот предизвика хаос в Русия, избягал от лабораторията

Робот предизвика хаос в Русия, избягал от лабораторията

След като полицията пренасочи трафика и въведе ред в движението, работник от „Промобот“ върнал избягалия робот в лабораторията, а тестовете с него продължават.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар