Мистерия! Езеро в Южна Америка изчезна мистериозно

Гласувайте за статията

Мистерия — езеро в Южна Америка изчезна мистериозно, какво се случи с него?

След реката Атояк във Вера Крус, която потъна мистериозно, загадките в Латинска Америка продължават. В тази част на света  се появи нова мистерия – изчезна още един голям воден басейн, но сега вече инцидентът се случи в Южна Америка. Всъщност става дума за езерото Риеско, което привличаше много туристи в Патагония, Чили  и което съвсем ненадейно се изпари през нощта.

Инцидентът представлява повече от странно природно явление. Всички са безкрайно учудени, тъй като не става дума за някакъв миниатюрен воден басейн. Всъщност, за това свидетелства и факта, че езерото е с площ от почти 15 квадратни километра, а неговата средна дълбочина е около 70 метра. И дори при най-голямата жега, просто не може да се изпари от само себе си.

Най-вероятната причина за изчезването е сеизмична активност, твърдят специалистите, докато местните разказват всевъзможни легенди за тайнствени кратери и подземни реки, които са погълнали водата. Първите огледи обаче не разкриват абсолютно нищо подобно, нито пък дават насоки, че нещо подобно е в основата на загадката. Проучванията подсказват още, че в тази част предишните дни не са се наблюдавали и никакви земетресения, което би обяснило тази странна мистерия.

Въпреки че мнозина веднага тръгнаха да лансират в мрежата, най-различни паранормални обяснения, компетентни лица, тези дни планират да проучат реалистичните причини, които биха обяснили защо и най-вече къде е изчезнало известното езеро.

Езеро в Чили обвито в пълна мистерия - изчезна само за 1 нощ

Езеро в Чили обвито в пълна мистерия – изчезна само за 1 нощ

Това не е първият подобен случай всъщност. В щата Тексас в САЩ, местните жители също наблюдават подобен феномен, свързан с едно от езерата в района. През зимата то е пълно с вода, но настъпи ли лятото, буквално за денонощие цялото езеро изчезва. Учените твърдят, че под него минава подземна река, чието ниво драстично пада през лятото и буквално изсмуква водите от езерото, докато настъпи следващия дъждовен сезон.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар