Петър Москов отсвирил исканията за Митьо Очите

Петър Москов отсвирил исканията за Митьо Очите
5 (100%) 1 vote

Искането е постъпило при здравния министър в четвъртък вечерта

Здравният министър Петър Москов спечели точка в своя полза с това си действие.

Стана ясно, че Петър Москов е отсвирил исканията на медиците от МБАЛ-Бургас да осигури военен хеликоптер, с който да бъде превозен престъпният бос до София.
Идеята била Митьо Очите да бъде прехвърлен във Военномедицинска академия в София.

Петър Москов обаче категорично отказал да моли военния си колега Николай Ненчев и министър-председателя Бойко Борисов за подобно нещо.
Според неофициално потвърдената до момента информация, искането е дошло от бургаските лекари, които много се страхували да не би престъпният бос да издъхне в тяхната операционна.

Петър Москов

Искането е постъпило при здравния министър в четвъртък вечерта

Здравният министър обаче категорично отказал искането с резонния мотив, че ако го изпълни, ще доведе до кота нула не само своя рейтинг, а и този на цялото правителство.

Искането, което министър Петър Москов отхвърлил постъпило при него в четвъртък привечер.
Запознати подчертават, че единствено военните машини „Кугър” могат да транспортират достатъчно бързо пациенти в тежко състояние, без да губят време за презареждане.
За изпращането на такъв хеликоптер обаче се изисква изричната заповед на военния министър Николай Ненчев, както и потвърждението на министър-председателя Бойко Борисов особено, когато става дума за подобни случаи.

До момента правителствените машини са били вкарвани в много редки случаи в употреба за спасяването на болни.
При добри метеорологични условия за пренасянето на органи за трансплантация се използва най-често военният самолет „Спартан”.

Няколко частни лица са предложили на близките на Митьо Очите да предоставят частните си хеликоптери, за да го превозят от бургаската болница до ВМА в София. Лекарите обаче били категорични, че подобна процедура може да коства живота на ъндърграунд боса, тъй като всяка една от тези машини ще има междинно кацане, за да презареди.
Единствената техника в страната ни, която може да свърши работа е хеликоптерът на ВМА, пише vsekiden.com.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар