Куриоз в Германия: Кмет търси бежанци, за да спаси града си

Куриоз в Германия: Кмет търси бежанци, за да спаси града си
1 (20%) 1 vote

Немски кмет търси бежанци в Германия, за да спаси града си

Проблемът с обезлюдяването на някои области в Германия е толкова сериозен, че се стига до куриозни ситуации. Кметът на града Хетщад в източната част на страната, се опитва да реши проблема с намаляването на броя на жителите в града като събира бежанци.

Градът, който има хилядолетна история и е известен с мините си богати на медна руда, се сблъсква с катастрофални демографски тенденции и след десетина години може да намали наполовина броя на жителите си. Кметът на Хетщад Дани Кавалар, 38-годишен адвокат, член на партията ХДС, на немската канцлер Ангела Меркел, смята, че проблемът може да бъде решен с приемането на бежанци, което е доста скандална идея за тази част от Германия, където има малко чужденци, а в действителност нападенията срещу бежанците са ежедневие и където антиимигрантската и антиислямска партия „Алтернатива за Германия“ (АФД) има огромен брой привърженици.

„Виждам голям шанс, чрез миграция, за да станем по-отворени, а в същото време да попълним нуждите от квалифицирана работна сила“, каза Кавалар за германските медии. Но на неговата идея веднага се противопоставиха от АФД, които смятат, че вместо да приема бежанци, държавата трябва да дава финансови стимули на семействата, които ще имат повече деца.

В очакване на бежанците или повишение на прираста на раждаемост на деца, градът е изправен пред съдбата на редица градове от Източна Германия, които поради лошата икономическа ситуация, демографския срив и миграцията в големите градове, имат недостиг на лекари, адвокати, пожарникари и други служители, необходими за функционирането на местната общност.

Куриоз в Германия - кмет търси бежанци, за да спаси града си

Куриоз в Германия – кмет търси бежанци, за да спаси града си

Според кмета, с прием на 10 до 15 чуждестранни семейства годишно, независимо от получените 223 бежанци, града ще има шанс за развитие в бъдеще. През последните 18 месеца в Германия са влезли около 1,3 милиона бежанци, по-голямата част от които идват от Сирия, Ирак и Афганистан.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар