„Анонимните” взеха на прицел БНБ

„Анонимните” взеха на прицел БНБ
5 (100%) 1 vote

„Анонимните” съобщават, че следващите, които чакат реда си на опашката са Фондовата борса в Ню Йорк и Английската банка

Хакерската група „Анонимните” взе на прицел БНБ (Българската народа банка).

От думите на групата става ясно, че атаката срещу БНБ ще продължи един месец. Всъщност тя е насочена към целия банков сектор и не само в България, а към световната икономика, но БНБ разбира се също попада под ударите.

Атаките на хакерската група стартираха още на 3 май с мощна DDoS атака, когато под прицела им попадна Централната банка на Гърция.
От тогава уебсайтът на банката все още изпитва известни затруднения, макар да са незначителни.

БНБ

„Анонимните” съобщават, че следващите, които чакат реда си на опашката са Фондовата борса в Ню Йорк и Английската банка

Запознати припомнят, че първата фаза на #OpIcarus се проведе преди две години и тогава създаде сериозни неприятности. Изглежда, че втората фаза е много по-добре обмислена и подготвена.
Хакерската група дори си направи труда да публикува на страницата си списък на сайтовете, които ще попаднат под атаката им. Те са категорични, че ще прекратят работата на всички тях при първа възможност.

Прави впечатление, че в списъка, публикуван от „Анонимните” има сайтове на организации на Федералния резерв на Щатите, сайтове на Световната банка, сайтове на МВФ (Международния валутен фонд), както и сайтовете на централни банки на различни страни, сред които и този на БНБ.

„Анонимните” съобщават, че следващите, които чакат реда си на опашката са Фондовата борса в Ню Йорк и Английската банка.
За момента все още не е известно по какъв начин точно хакерската група може да навреди на Световния банков картел и да удари сърцето на империята.

Запознати обаче припомнят, че при един от предишните им опити да атакуват световния банков сектор, бе и акцията „Операция Черен октомври”, стартирала през ноември 2015 година. Тогава хакерската група призова обществото да изтегли всичките си финансови средства от банковите карти и да се разплаща в брой, пише vsekiden.com.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар