Ердоган бесен: Германия да се покае за геноцида в Намибия

Ердоган бесен: Германия да се покае за геноцида в Намибия
5 (100%) 1 vote

Ердоган бесен отваря стари рани, заради арменския геноцид

Германия призна Турция за виновна за арменския геноцид и отприщи истинска война на нерви с Ердоган. Президентът на страната е наистина бесен, заради което скочи на Берлин за геноцида над Намибия. Турският държавен глава заяви, че историята на Турция е свързана с много мир и помощ. А в Гърция и България вече говорят, че щом Турция е призована да се покае за убийствата на 1,5 милиона арменци, значи е крайно време да се извини и за българския геноцид, както и за масовите убийства на сърби, гърци и румънци, по време на експанзията на Балканите и 500-годишното Османско робство.

Турция и Германия влязоха в дипломатически скандал, след като миналата седмица Германия призна арменския геноцид и осъди акта. Принципно Турция отхвърля подобни обвинения, но след оставката на Давутоглу никой не може да спре Ердоган. А последният е направо бесен.

„Нашата история не е история на масови убийства, нашата история е история на милосърдие и състрадание, и с това се различаваме от Германия“, заключил турският президент Реджеп Тайип Ердоган. Той отказа да приеме обвиненията за арменския геноцид и отзова турския посланик от Берлин. „Германия! Още веднъж повтарям — вие сте длъжни да дадете сметка за изтребването на повече до 100,000 намибийци“, заяви още президента цитиран от Daily Sabah.

Държавният глава доста тежко преглътна обвиненията за арменския геноцид, признат от над 20 държави. Той е извършен в края на 19 началото на 20-ти век при разпадането на Османската империя, когато над 1,5 милиона души от арменски произход са избити. Междувременно историците заявиха, че ако Анкара се извини за арменския геноцид и го признае, то и балканските държави имат право да поискат извинение за геноцида извършен от Османската империя и срещу тях. „Следователно Турция трябва да спре да използва Възродителния процес срещу България, за да провежда собствена политика, защото и София, и Белград, и Атина, и Букурещ имат право да поискат от Анкара да се извини и да признае за извършения геноцид срещу балканските народи, по време на Османското робство“, коментират те.

Ердоган бесен на Германия за арменския геноцид, скочи заради Намибия

Ердоган бесен на Германия за арменския геноцид, скочи заради Намибия

Що се отнася до Намибийския геноцид – Германия призна и се покая публично за него още през 2004 година.  Става въпрос за бившите африкански немски територии, където през 1904 година, по време на Царска Германия е избито почти 80% от населението и жителите на племената ерера (банту) и нама (хотентоти) в Германска Югозападна Африка.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар