Брендо продава часовници в Румъния

Брендо продава часовници в Румъния
5 (100%) 2 votes
Евелин Банев-Брендо с легален бизнес в Букурещ

Брендо върти мащабен легален бизнес в Румъния – разкрива „България днес“. Това става ясно от материалите по делото срещу кокаиновия крал в Букурещ – отбелязва изданието, като припомня, че преди седмица той бе осъден на 14 години затвор като ръководител на престъпна група за наркотрафик. Поводът е заловена пратка от 50 кг кокаин.

Делото срещу Банев успява да приключи за по-малко от 2 години. Макар лично да не присъства на заседанията, Брендо е представляван от елитна адвокатка. В стремежите си да оправдае своя клиент тя развива версията, че той е порядъчен бизнесмен – става ясно от публикации в румънските медии.

По време на процеса юристката представя документи, че Банев е собственик на няколко луксозни бутика за бижута и часовници. В тях се продавали единични бройки от елитни швейцарски марки. Цените им варирали от 25 хиляди евро до над 300 бона. Като управител на бутиците било вписано името на Евелин Банев. По този повод той дори на четири пъти лично идва в Букурещ. Последното му посещение е през 2014 г., само няколко месеца преди началото на делото срещу него. Тогава той каза на летището в Букурещ. Още на изхода е поставен под наблюдение от цивилни ченгета. Агентите проследяват всяка негова крачка и среща, но така и не го арестуват.

Защитата на Брендо дори представя справки за дейността на фирмите. От тях става ясно, че бизнесменът отчита скромни печалби заради високите цени на часовниците.
Подобни резултати отчита и българският магазин за часовници на Банев. Той е разположен в бутиковия хотел на мафиота „Ле Флор“ на столичния бул. „Витоша“.

Брендо отчита скромни печалби от часовниците

Брендо отчита скромни печалби от часовниците

Хора от подземния свят твърдят, че Брендо никога не се е стремял да печели от търговията с луксозни стоки. Магазините са по-скоро прикритие за нелегалните финансови операции.

Бутикът в София е собственост на офшорка от Панама. За последните няколко години през сметките й преминават няколко милиона евро с неустановен произход. Спецченгета подозират, че това са част от печалбите от трафик на кокаин. След серия финансови операции огромните суми успяват да се легализират успешно.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар