Тончо Токмакчиев се уреди до девето коляно (Вижте как и с колко?)

0

Кукувеца Тончо Токмакчиев ще лапне 16 млн. евро ако реши да продаде бизнеса си с розово масло

Тончо Токмакчиев и неговия брат правят алъш-вериш с розова есенция вече 13 години. Както е известно двамата братя отглеждат 1100 декара с розови насаждения в Казанлъшко. Бизнесът им процъфтява. Но китайци им предлагат колосалната сума от 16 милиона евро да им купят двете фирми.Тончо Токмакчиев

Предложението на азиатците толкова впечатлило Тончо и Ангел, че вече почти са решили да се разделят с компаниите си „Роза етерна“ и „Агро линия“.

Китайците са много находчиви и са вложили вече 8 милиона евро в България за производство на розова вода. Която се харчи добре по света. Вече три години продават не само в родината си, а в още 10 страни прочутия български аромат. Сред клиентите им били шейхове от Обединените арабски емирства.

Тончо Токмакчиев отначало се дърпал и не щял да се радели с печелившото си занимание. Но сумата била толкова примамлива, че везните наклонили в полза на китайския консорциум, пише Hotarena.net.

Токмакчиев преди няколко години претърпя сериозно сътресение. От своя съдружничка бе завлечен с зашеметяващата сума от 2 милиона лева. Елена Урумова продавала под масата розово масло на чужденци от името на общата им компания.

Скандала стана когато клиентите се оплакали, че продукцията е с ниско качество. Урумова, която е съпруга на бивш зам. кмет на столицата използвала суровина с неясен произход. Ядосаните клиенти върнали няколко поръчани пратки. Дори сериозно мислели да развалят договора с „Роза етерна“.

Тогава Токмакчиев се взе в ръце и оправи кашата. Осъди Урумова и я изгони от общата им фирма. Случилото се обаче му тежи като дамоклев меч над главата.

 

 

 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.