Марк Зукърбърг разкри: Макс няма да управлява Фейсбук

Гласувайте за статията

Марк Зукърбърг отрече слуховете, че дъщеря му ще управлява Фейсбук

Шефът на Фейсбук Марк Зукърбърг е доминиращ собственик в компания, с доминиращ брой акции, но въпреки това няма намерение да я завещае на дъщеря си. Противно на мнението, че единствената му наследница – Макс, ще наследи състоянието му, мултимилиардерът и един от най-влиятелните хора на планетата няма никакво намерение да повери фирмата на детето си.

Зукърбърг има пълен контрол върху управлението на дружеството, но това няма още дълго да продължи. Фейсбук съвсем скоро променя правилата си на функциониране, което означава, че в случай на неговото напускане от компанията, той ще загуби и всичките си правомощия. Решението е взето от самия Зукърбърг, който по този начин се опитва да промени статуквото и управлението на компанията си. Въпреки че самият той държи да бъде лидер и да взима решенията за социалната мрежа, не желае в бъдеще да обременява близките си с тази задача. По тази причина се предвижда промяна на договора, с който се свързва начина на разпределение на хората в администрацията на Фейсбук.

Така нито семейството му, нито неговата 4-месечна дъщеря Максим няма да може да поеме диригентската палка по отношение на фирмата, или някое друго от децата му, навършили пълнолетие, в случай на неговата смърт. Кой ще наследи компанията, ако Зукърбърг си отиде от този свят не е ясно, но голяма част от състоянието на милиардера, самият той вече дари за благотворителност. Семейството избра да се освободи от милиарди долари състояние, като създаде собствена фондация, която да управляват и ръководят.

Марк Зукърбърг няма да остави Фейсбук на дъщеря си

Марк Зукърбърг няма да остави Фейсбук на дъщеря си

Оказва се обаче, че с този си ход, Марк Зукърбърг не само не е загубил парите си, но всъщност ги управлява още по-сигурно и отпреди. Фондацията е изцяло под негов контрол и се занимава с проекти, лично одобрени от него. Освен това е изцяло семейна и начело на съвета са единствено най-близките му.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар