Обстрелват посолството на Германия в Анкара с яйца

Гласувайте за статията

Обстрелват посолството на Германия в Турция с яйца

На гигантски омлет заприлича посолството на Германия в Турция след резолюцията за арменския геноцид. Група жени от „Асоциацията на републиканските жени“, носеха плакати, с които призоваваха за бойкот на германските продукти.

Турски демонстранти през вчерашния ден се събраха пред посолството на Германия в Анкара и го атакуваха с яйца, след като германският парламент прие резолюция, според която избиването на 1,5 милиона арменци от турците по време на Първата световна война е проява на геноцид.

Арменският холокост:

Османския геноцид над арменците е първият престъпен акт срещу християнски народ, за който света упорито мълчи. Причините за това мълчание са многобройни, въпреки че всеобщоно мнение е, че гузна съвест изглежда тормози властите в ЕС, тъй като досега те мълчаха по въпроса.

Около 200 протестиращи вчера се събраха в турската столица пред посолството на Германия като крещяха: „Не вярваме в лъжата за геноцида“.

Към посолството на Германия десетки хвърляха, освен яйца, също така и множество твърди предмети, а турските медии предават, че все още никой в посолството не е пострадал. Една група жени от „Асоциацията на републиканските жени“, които са участвали в протестите, са били заснети с гневни плакати, на които са били изписани съобщени, в които се призовава за бойкот на германските продукти.

Друга група пък е разпространила снимки от времето на Холокоста с плакати, на които пишело: „В нито един етап от турската история не съществуват такива нечовешки сцени“, цитират от агенция „AFP“. Някои от тях носеха и снимки на Йоздемир, на когото лицето бе изрисувано и поругано. Йоздемир, по принцип е депутат в Бундестага с турски произход, но той също е гласувал за приемането на резолюцията и затова турците го обявиха за свой враг.

Протести в Анкара срещу Германия заради арменския геноцид

Протести в Анкара срещу Германия заради арменския геноцид

Конфликтът около арменския геноцид е от десетилетия, но едва последните години, европейските държави започнаха да го признават. И въпреки че това поставя отношенията с Турция пред изпитание, Германия също рискува да приеме резолюция и да го осъди.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар