Невероятно разкритие за Тутанкамон шашна целия свят

Невероятно разкритие за Тутанкамон шашна целия свят
5 (100%) 1 vote

Невероятно разкритие за Тутанкамон шашна целия свят

В гробницата на Тутанкамон, египетския фараон от 14-ти век пр.н.е., е бил намерен нож, който произхожда от Космоса, съобщават учените.

Става дума за острието на кама, която е била намерен близо до мумията на владетеля. Смята се, че то е било направено от метеорит, съобщават изследователи от политехническия университет в Милано, университета в Пиза и Египетския музей в Кайро.

Екипът от тези учени е направил анализ с рентгенови лъчи и наскоро успя да публикува своите резултати в списание „Meteoritics and planetary science“. Археологът Хауърд Картър откри гробницата на Тутанкамон през 1922 година. Три години по-късно, два ножа, един железен и един златен, са били открити близо до мумията.

Досега те не са били изследвани в детайли, но последните разкрития дадоха на учените възможност да опознаят една друга страна на находките. Новите факти показват наистина невероятни неща за някои от артефактите намерени в гробницата. Последните разкрития за острието с извънземен произход озадачиха мнозина. А от друга страна повдигнаха още въпроси, свързани с живота на древните египтяни. И начина им на живот.

Технологията днес е позволила учените да докажат, че острието на единия нож е направено от метеорит. Това откритие е наистина впечатляващо и то не само за световната научна общественост.

Ножът на фараона съдържа 11% никел, което е почти три пъти повече от количеството намерено в другите артефакти направени от желязо. Освен това, камата съдържа остатъци от кобалт, които отговарят на тези от метеоритите.

Учени се натъкнаха на невероятна находка в гробницата на Тутанкамон

Учени се натъкнаха на невероятна находка в гробницата на Тутанкамон

Дали по време на царуването на Тутанкамон, край Египет е паднал метеорит, за който местните са решили, че е подходящ материал за изковаване на кама за владетеля — можем само да предполагаме. Факт е обаче, че подобни разкрития будят още повече въпроси във връзка с живота на древните.

Специалистите са изумени от откритието, което направиха

Специалистите са изумени от откритието, което направиха

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар