Масонството – митове и реалност (Вижте повече)

0

Масонството винаги е будило интерес сред хората, знае ли се истината за забуленото в тайна братство

Масонството датира много отдавна. То е най-голямото и най-старото братство в света. Само, че за масоните започва да се говори едва през 1717 година. Тогава за първи път жителите на Лондон забелязват дейността на масонския орден.масонски символи

Предлагаме ви няколко любопитни факти, които да хвърлят повече светлина върху тази на толкова тайна организация. Както се смята от повечето хора щом чуят думата масон или масонство.

Братството на масоните го има по целия свят. Неговите членове наброяват пет милиона, които са обединени под различни форми.

Противно на твърденията, че масоните са забулени в тайнственост простата истината е, че всеки масон може да признае, че е такъв. Единствено няма право да разкрива какви са церемониие, които се извършват в братството.

Друг мит са масонските символи. Всеки е чувал за тях. Смята се, че те са създадени да запазят тайнството на масонското братство. Истината пак е друга. Те са създадени за да служат на масоните да налагат учението си. Помага ли са им защото през онези стари времена малцина от тях са можели да четат и пишат, пише retro.bg.

За да станеш масон се иска да вярваш в нещо по избор. В някаква висша сила. Атеистите не се приемат.

Масонството е разделено на два отделни клона предвождани от различни ложи. Единия клон е на традиционалистите предвождани от Великата английска съединена ложа. Другият клон е на либералите водени от Гранд Ориент ложата на Франция.

Масоните носят специални знаци за да се разпознават помежду си. Между тях са масонският пръстен, масонски значки и специален начин на ръкостискане.

Масовият убиец от Норвегия през 2011 година Андерс Брейвик е действащ масон.

Масоните не могат да дават показания в съда срещу свой брат. При тях е прието, че по-малък грях е да се лъжесвидетелства отколкото да се предаде някой свой.

Статуята на свободата не е масонски символ, но нейният създател е масон.

Масонското братство се прекланя пред Слънцето, подобно на други братства.

Диктаторът Хитлер се е страхувал, че масоните заедно с евреите ще завладеят света и затова избива 800 000 от тях.

Светът познава много известни личности масони. Сред тях са Марк Твен, Чарлз Дарвин, Чърчил, Франклин, че и великият Джордж Вашингтон.

 

 

 

 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.