Цар Симеон Велики поразен с магия

Цар Симеон Велики поразен с магия
5 (100%) 1 vote
Сянката на цар Симеон Велики е вградена в колона в Константинопол

Цар Симеон Велики, чието управление е известно като Златен век на българската държава, е ликвидиран от Византи с магия – разкрива „Уикенд”. Той умира внезапно на 27 май 927 г., когато предвожда българската войска пред стените на Константинопол. Историческата наука приема, че краят на знаменития владетел е резултат от сърдечен удар. Сведенията на византийски хронисти обаче ясно дават да се разбере, че за ликвидирането на силния противник Византия е използвала всички възможни средства, които не изключват магическо въздействие – отбелязва изданието.

Известният етнограф Джеймс Фрейзър в главата „Отделената от тялото душа в народните обичаи” пише следното: „Някакъв астроном уведомил император Роман Лакапин, че животът на българския княз Симеон е свързан с някаква колона в Константинопол и ако се махне капителът на колонсата, Симеон незабавно ще умре. Императорът разбрал намека, наредил да махнат капитела и както научил по-късно, Симеон тоз час умрял от сърце”.

Симеон умира внезапно пред стените на Константинопол

Симеон умира внезапно пред стените на Константинопол

Известно е, че младият цар Симеон е учил в Магнаурската школа в Константинопол, която по същество е била школа за посвещение в скритите сили на човека, в силата на мисълта. Имало е вътрешен кръг от избрани за посвещение ученици. Симеон не е бил допуснат до вътрешния кръг и не е бил между посветените. Но именно те му „скрояват шапката” с чисто магическо въздействие. Те извършват магически ритуал на вграждане на сянката на младия Симеон в споменатата от Фрейзър колона. Именно византийските източници са тези, които дават да се разбере, че смъртта на българския владетел не е обикновена, а е предизвикана от Константинопол чрез магическо въздействие – коментира изданието.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар