Германия призна: Сваляме санкциите срещу Русия (Вижте и защо)

Германия призна: Сваляме санкциите срещу Русия (Вижте и защо)
5 (100%) 1 vote

Германия е готова да свали санкциите срещу Русия, но има условия

Възможно е постепенното премахване на санкциите на Европейския съюз и Германия срещу Русия, ако се осъществи бърз напредък в прилагането на договора от Минск за украинския конфликт, повтори в петък германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер.
„Надявам се на постигането на напредък до края на юни. Ще видим дали можем постепенно да намаляваме санкциите, или ще трябва да задържим сегашните мерки. Ако няма напредък, ще бъде необходима нова оценка“, заяви ръководителят на германската дипломация Франк-Валтер Щайнмайер пред журналисти в Талин. И добави, че целта не е да се запазят санкциите, а да се реши сблъсъка в Украйна.

 

Тези изявления Щайнмайер даде и след посещение във Вилнюс и Рига, където обяви, че в Европейския съюз има съпротива срещу продължаването на европейските санкции срещу Русия. „Ще ни бъде — трудно, отколкото миналата година да намерим общо решение по този въпрос“, каза Щайнмайер.

 

Германия смята, че удължаването на санкциите на Европейския съюз срещу Русия тази година ще бъде „изключително трудно“ заради „голямата съпротива“ от редица страни — членки. Санкциите на Европейския съюз бяха въведени под натиска на САЩ заради украинската криза и бяха насочени към банковия и финансовия сектор, отбраната и енергетиката, но изтичат през юли. За тяхното удължаване е необходимо единодушно решение по този въпрос, за което европейските ръководители ще се договарят през юни. Съдейки по факта, че дори Франция, Германия и Англия се обърнаха към Москва, много е вероятно санкциите да отпаднат тази година.

Страните също така отчитат и факта, че контрамерките, които Русия въведе срещу ЕС, рефлектираха изключително силно върху европейската икономика. Страните — членки търпят загуби за милиарди, а много от износителите се сблъскаха с претоварения вътрешен пазар. Така политиците бяха подложени на тежък обществен начин да променят нещата.

Германия сваля санкциите срещу Русия

Германия сваля санкциите срещу Русия

А когато са замесени финансови операции, политическите възгледи нямат особена значимост. Особено за големите предприемачи, инвестирали милиарди там.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар