Куриоз! Прескачал вулкан, за да се спаси от брак с туземка!

Куриоз! Прескачал вулкан, за да се спаси от брак с туземка!
5 (100%) 1 vote

Куриоз! Сърбин прескачал вулкан, за да се спаси от брак с туземка

Звучи като куриоз, но си е съвсем истинска история. Виктор Лазич, писател, адвокат и един от най-големите сръбски пътешественици, човекът, известен като сърбина, който обиколил с лада света, бягал през активен вулкан, за да се спаси от брак с туземка. Невероятната си история човекът разказва пред известно сръбско списание, уверявайки всички, че това не е измислен куриоз, а самата истина.

Нашият пътешественик винаги пътувал без пари, като навсякъде, където отидел си намирал работа, за да припечели малко и да продължи по пътя си. Иначе Виктор е възпитаник по право и след завършването му, семейството му купило лада, с която обиколил света.

По време на пътуването до Индонезия с Виктор се случили две невероятни неща.

„Едва не се ожених в едно племе и срещнах истински пирати.”, разказва героят.
„И двете неща се случиха в магическата Суматра. От бъдещата булка едва се спасих, бягайки през склоновете на активни вулкани и сменяйки най-различни превозни средства. Изобщо не планирах брак, направо бягам от него. Всичко се случи съвсем случайно. Бях на посещение в едно племе и там се запознах с няколко девойки. Просто малко кокетирах с една от тях, но момичето прие флирта ми като как предложение за брак, и в един момент се оказа, че ние трябва да се оженим. На следващия ден имаше голям празник, а всички празнуваха. Честно казано, май направиха и сватбата ми, при това, без да ме питат много–много”, разказва още Виктор.
Въпреки това сърбинът далеч не искал да става зет на туземци, затова и буквално хукнал през глава. С обяснението „Връщам се след малко”, излязъл от селото и бягал от нежеланата сватба повече от 18 часа, предава порталът „Сърбия днес”.

„На сутринта, когато се събудих, започна церемонията и аз много се радвах, че ще имам възможност да видя техните традиционни ритуали и обичаи. Когато ги попитах какво правят, ми казаха, че това е сватба.

Но когато го попитах чия е, те неразбиращо ме погледнаха и посочиха към мен – сватбата била моя. Бягах повече от 18 часа. При това бягство така се разболях, че на моменти си мислех, че жив няма да се върна у дома …”, споделя още балканския пътешественик. Това обаче не са единствените му перипетии в района.

vulkan2

„Скитайки се оказах при друго племе, управлявано от матриархат. Жените единствени и само те имат право на собственост! Мъжете дори нямаха своя дреха. Там ме лекуваше местния „шарлатанин“ – вещица – лекар.

Куриоз! Сърбин прескача вулкани, за да се спаси от брак с туземка

Куриоз! Сърбин прескача вулкани, за да се спаси от брак с туземка

Тя твърдеше, че предишното племе е направило магия върху мен“, допълва приключенията си Виктор. По време на това си пътешествие среща и истински пирати, но в сравнение с останалите, те му изглеждат направо безобидни. Сватбеният куриоз обаче и до днес не може да забрави. Нито как е бягал през активен вулкан, за да избяга от брака.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар