Град и лошо време съсипват празника 24 май (Повече за ледения ужас)

Гласувайте за статията

Климатолози предупреждават за град и лошо време, ледени късове се изсипват навръх празника

Истинска канонада от град ни очаква по време на почивните дни. Това предупреждават метеоролози. Сега е време да помислим как да защитим колите си. А производителите реколтата си.град

Природни бедствия могат да съсипят най-хубавия български празник 24 май. По време на почивните дни когато хората са път или празнуват могат да бъдат изненадани от снежната канонада.

Селските производители трябва отсега да се замислят как да спасят посевите. За целта могат да опънат противоградни мрежи. Те се продават и не са много скъпи. Едно платно 5 на 10 м в търговската мрежа може да се купи за 45 лева.

Синоптик предупреждава, че не може от сега да се каже с точност къде ще се изсипе леденото бедствие. Най-вероятното трасе за градушката в Северна България е от Видин до Ловеч. В южната част на страната най-рисково място е Тракийската низина.

Облаците, които носят град се сгъстяват само за 15-20 минути и затова предварително не може да се прогнозира къде ще се изсипят ледените късове.

Такова явление не е нещо необичайно, смятат синоптиците. Ледената буря, която се разрази в понеделник в Карнобат унищожи реколтата в района и магистралата трябваше да бъде чистена със снегорин от ледените парчета. Специалистите помнят и други такива случаи от минали години.

Не е лошо още от сега особено тези, които имат автомобили да помислят как да ги защитят от начукване на ламарините. Най-лесният начин е да се държи колата в гараж или на друго защитено място и да не се ползва докато премине опасността. А застрахователите предлагат застраховка за щети причинени от природни бедствия, пише БЛИЦ.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар