Официално! Партията на „Зелените“ е нелегитимна – вижте решението на съда

Официално! Партията на „Зелените“ е нелегитимна – вижте решението на съда
5 (100%) 1 vote

Софийският градски съд е отменил регистрацията на партията на „Зелените“ която вече участва в 10 предизборни кампании, явно нелегитимно.

Това съобщи Националната гражданска коалиция „Хората за природата и регионите“, а от приложеното решение на съда става ясно, че делото е заведено от друга партия със сходно име – Партия на зелените. Магистратите решават, че партия „Зелените“ е нелегитимна, защото да се идентифицира с това име има право само партията-ищец. Решението е наложено най-вече от факта, че „Партия на зелените“ е регистрирана през 2001 г., а партията „Зелените“, зад която стои организацията на Тома Белев „За да стане природа в България“ – 7 години по-късно.

Решението на Софийски градски съд може да бъде обжалвано пред Апелативния. Става ясно обаче, че през процеса на делото от партия „Зелените“ така и не са изпратили свои представител, които да изрази позицията им пред магистратите, въпреки че многократно са били приканвани.  Те са били призовани от съда чрез Борислав Сандов, който е пълномощник на партията. Съпредседателите Петко Цветков и Андрей Ковачев не са се явявали на заседанията. Въпреки това те продължават да участват в избори и дори сега имат общински съветник в София.

Решението на съда

Решението на съда

Партия „Зелените“ е политическото лице на групата от организации от коалицията „За да остане природа в България“. Тя проправя път на групата псевдоеколози към политическо представителство у нас. То, от своя страна, им помага в усвояването на милиони по европейски проекти със съмнителна полза. Разпределянето на парите става непрозрачно и в затворената общност от „екологичното“ обединение, главатар на което е бившият шеф на парк „Витоша“ Тома Белев, пише trud.bg.

Според съда, името на политическата партия е съществен идентификационен белег на самоуправляващата се общност. По изрично предписание на закона, подлежи на утвърждаване с устава на партията. Отразените от регистърния съд обстоятелства, касаещи регистрацията на ПП „Зелените“, позволяват еднозначен извод, че първоначалното вписване е разпоредено към 04.11.2008 година. По силата на съдебното решение, регистрацията по ф.д. № 622/2008 е недопустима.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

3 коментара to “Официално! Партията на „Зелените“ е нелегитимна – вижте решението на съда”

 1. Домино

  май 19. 2016

  Нито са еколози, нито са политици. Това е една организирана шайка за рекет и кражба на европейски и държавни пари. Такива хора нямат място в България.

 2. Voni

  май 20. 2016

  Добре е решил съдът. Те отдавна се компроментираха.

 3. Кали

  май 28. 2016

  Цялата им дейност на тия е фалшива. Само далавери връткат без грам мисъл за самата природа.

Добавете коментар