Германия сложи край на енергийните картели: Плаща на гражданите, за да харчат ток

Гласувайте за статията

Германия кардинално реши проблема с енергетиката, мина на изцяло на възобновяеми източници

Германия сложи край на енергийните картели. В страната се провежда нова кампания, която да информира гражданите за инициативата на немското правителство. Страната е първата в света, която е абсолютно енергийно независима от природни ресурси като нефт и природен газ. А съвсем скоро е на път да се окаже и износител на електроенергия за европейския пазар.

Германия има толкова добри резултати при използването на енергия от възобновяеми източници, че което цените на тока са паднали до отрицателни стойности, а на потребителите буквално се плаща, за да харчат ток.

В слънчевите и по-топли дни чрез слънчеви панели и вятърни турбини, в страната се осигурява над 87 на сто от възобновяемата енергия. Германия е една от няколкото водещи европейски страни, които все повече разчитат на чистата енергия, докато в същото време работят за пълно отхвърляне на използването на изкопаеми горива. Миналата година източниците на възобновяема енергия са заели близо 33 на сто от общото потребление. С оглед на това, че производството в електроцентралите на въглища и в атомните електроцентрали не може бързо да се прекрати, германците са принудени да продължат да продават ток на електромрежите, но вече на загуба. Това означава, че по същество, правителството позволява на промишлените потребители да печелят пари с изразходването на енергия.

Германия иска изцяло да премине на възобновяема енергия до 2050-та година, а скоро правителството ще обяви и официално решение за прекратяване на използването на изкопаемите горива. Въглищата все още са източник за 40 процента от енергията, която е произведена в Германия и се считат за важна част за стабилното снабдяване с електроенергия, с оглед на това, че Германия се отказва и от ядрените електроцентрали и ги заменя с възобновяеми източници на енергия.

Германия мина изцяло на зелена енергия

Германия мина изцяло на зелена енергия

Ако същата политика бъде въведена в България, гражданите на страната ни не само ще могат да ползват почти безплатно зелена електроенергия, но и според специалисти, ще бъдем в състояние да изнасяме чиста енергия за целия Балкански полуостров, както и извън него.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар