Стоянка Мутафова иска да съди Славчо Пеев (Обвинява го в плагиатство)

Гласувайте за статията

Стоянка Мутафова и Славчо Пеев на нож заради неговата версия на „Големанов“, г-жа Стихийно Бедствие го плаши със съд

Комедийната прима Стоянка Мутафова заплаши със съд Славчо Пеев. Тя го обвинява, че е използвал готовия вариант на нейния починал съпруг Нейчо Попов в най-новата версия на постановката „Големанов“.Славчо ПеевСтоянка 1

Актрисата подозира Славчо Пеев в плагиатство. Което е най-големия грях в театралното изкуство. Тя твърди, че Пеев е използвал нейни реплики, които навремето сама е измислила към оригиналния текст.

Стояна е категорична, че нито тя нито дъщеря й Муки ще отидат да видят постановката на Славчо. Тя била поканена да участва в новия „Големанов“.  Но отказала като предупредила да не споменават името на покойния й съпруг Нейчо Попов. Ако наистина са използвали неговата режисура ще ги съдя до дупка, заканва се г-жа Стихийно Бедствие. И разкрива, че има свидетели когато я увещавали да изиграе отново култовата роля на баба Гицка.

Славчо Пеев обиден от нападките на Мутафова коментира така ситуацията. Тя цели четири месеца им въртяла номера и ги излъгала, че не може да участва в „Големанов“ заради забрана на лекарите. Решили да поканят дъщеря й Муки да играе вместо нея ролята, но нито едната от двете не се обадила, научаваме от retro.bg.

А Славчо Пеев разкрива, че това си е сценичен вариант на  Стефан Цанев на пиесата на Ст. Л. Костов „Големанов“.  На него ще се плащат авторските права и с него се водят преговорите. Цанев е написал допълнителни сцени. Няма в текста на пиесата използвани реплики, които са авторски на Стоянка Мутафова, разкрива истината актьорът.

Стоянка Мутафова не случайно носи прозвището Стихийно бедствие. С нея не се  излиза на глава твърдят създателите на новата сценична версия на „„Големанов“.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар