Синоптиците вещаят истински ад за 24 май

Синоптиците вещаят истински ад за 24 май
5 (100%) 2 votes

Задава се кучешки студ за почивните дни

Прогнозата на синоптиците вещае истински ад за следващата порция почивни дни около 24 май.

Страната ни ще бъде застигната от поредната метеорологична аномалия.
След повишаването на температурите, което се очаква през следващите няколко дни ще последва поредното застудяване.
Синоптиците предвиждат понижение на температурите с около двайсетина градуса.

В периода 12-16 май, синоптиците очакват температурите да се повишат до 25-27 градуса, след което отново да се сринат и то рязко. За съжаление това ще се случи точно около почивните дни и най-вече на празника на писмеността.

синоптиците

Задава се кучешки студ за почивните дни

Синоптиците от БАН посочват, че в дните 24 и 25 май, България ще бъде застигната от зимни температури в порядъка на 1-4 градуса. Максималните едва ще успеят да се доберат до десет градуса, пише pik.bg.

Сами се уверявате, че тази прогноза за времето е направо смразяваща. Ако сте се разминали с разходките навън в предишната порция почивни дни, то ще е добре отсега да се ориентирате да прекроите плановете си и за следващите такива, защото едва ли ще ви е приятно да се разхождате на зимния студ през май.
По-високите части в планините дори няма да се разминат без сняг.

И това, ако е пролет, здраве му кажи. Макар според преобладаваща част от хората времето да се е побъркало изцяло, то според синоптиците всичко това е в рамките на нормалното.
За никого не е тайна, че пролетният сезон е доста нестабилен.

Очевидно до края на този месец няма да имаме възможността да се радваме на топло и слънчево време, а ще го запомним като студен и дъждовен, напомнящ много повече на идващата зима, отколкото на пролетта.
Метеорологичната обстановка над страната притеснява сериозно по-предвидливите, които вече са си направили резервация по родното Черноморие за юни.

За момента все още не е ясна прогнозата за юни, а и през следващите дни много неща може да се променят. Добре е все пак да имате резервен план за почивка за 24 и 25 май.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар