Нападение в Мюнхен: Психично болен напада минувачи!

Гласувайте за статията

Нападение в Мюнхен, ранени са четирима, един загина

Жестоко нападение в Мюнхен доведе до смъртта на един човек и раняването на още четирима. Неизвестен нападател е нападнал хора, крещейки несвързано. Мъжът е размахвал нож и е отправял джихадистки призиви.

Неидентифициран мъж с нож в ръка, още от ранните сутрешни часове е нападнал пътници на гарата в Мюнхен, при което са били ранени четирима от тях, предаде Ройтерс, позовавайки се на Баварското радио „Bajerišer Rundfunk“.

Както беше съобщено от британския вестник „Independent“, позовавайки се на полицейски източници, изданието информира, че един човек е починал от раните си в болница. Сред ранените са още и трима мъже, един, от които е по-тежко пострадал.

Полицията проверява думите на очевидец, който твърди, че нападателят по време на атаката е скандирал „Аллах Акбар“ (Бог е велик).

Говорителката на полицията Михаела Гроб заявила, че нападателят е арестуван и че властите работят по установяване на самоличността му.

За момента все още няма информация за това дали нападението може да бъде свързано с ислямистите. Инцидентът е станал в Графинг, източно предградие на Мюнхен, около 05:00 часа сутринта.

Висши баварски офицери по сигурността съобщиха по-късно, че следователите нямат улики, че заподозреният за намушканите няколко души на гарата в мюнхенското предградие Графинг, е имал ислямистки екстремистки мотив, предава АП. Не такава е позицията на прокуратурата.

Те казват, че заподозреният е имал психични проблеми и проблеми с наркотиците.

Баварският министър на вътрешните работи Йоахим Херман заяви след срещата със служителите на реда в Мюнхен, че 27-годишният нападател е признал за нападението. Той подчерта, че все още се разследва дали атаката е политически инициирана или има други мотиви зад нея.

Нападение в Мюнхен

Нападение в Мюнхен, мъж уби един човек  и рани още трима

„Признанията на нападателя и мястото на престъплението показват политическа мотивация – очевидно ислямистки мотив“, заяви от своя страна говорителят на прокуратурата: „Все още разследваме и други улики“, допълни той.

germanija-

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар