Куриоз! Професор по математика стана „терорист” заради задача

Гласувайте за статията

Диференциално уравнение едва не коства затвора на професор по математика

Абсолютен куриоз! Италиански професор по математика е бил свален от самолета на „American Airlines“ и е бил разпитван, защото жената, която седяла до него помислила, че до нея седи терорист, тъй като професорът пишел“ нещо необичайно“ в бележник. По-късно агентите са установили, че това било математическа задача.

Проверката установила, че „терористът“ е 40-годишният Гуидо Менцио, професор по икономика от престижния университет в Пенсилвания, който в четвъртък пътувал от Филаделфия за Сиракуза, където имал лекции. Една от тях обаче едва не го вкарала в затвора, докато си нахвърлял бележките по нея в самолета.

Човекът е съвсем нормален: Професор като професор — използвал свободното си време да решава диференциални уравнения. За жената, която седяла до него обаче уравненията били указания за взривяване на „испанско село“, така че повикала стюардесата и предизвикала всеобща паника. Менцио използвал своя Facebook профил, за да доразкаже историята. Малко след това самолетът се върнал обратно, а машината скоро се изпразнила. Персоналът в самолета го помолил да излезе, а навън го чакали някакви агенти.

„Те ме попитаха за жена до мен и им казах, че не съм забелязал нищо странно. Казаха ми, че смята, че съм терорист, защото съм си записвал нещо странно на листове“, пише Менцио. Естествено професорът започнал да се смее на историята и добавя, че веднага отвел агентите, за да им покаже математическата си задача. Професор Менцио е чернокос, италианец и преподава в Принстън и Станфорд от няколко години. А новината за „терористичната” му задача, предизвика всеобща веселба в мрежата.

Професор по математика арестуван заради задача

Професор по математика арестуван заради задача

Някои негови приятели и колеги дори се шегуваха, че той е „терорист”, защото е понечил да използва арабски числа в уравнението си. Други пък се майтапят, че това наистина е форма на тероризъм, но за студенти. Особено за онези, които не учили за изпит.

profesor 1

profesor

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар