Уникум! Учените се натъкнаха на невероятно откритие

Гласувайте за статията

Учените се натъкнаха на невероятно откритие, какво намериха в Китай

Учените са във възторг от откритието си, обществото –не особено. Новооткрит вид насекомо от Южен Китай бе обявен за вида, чийто представители могат да бъдат наречени най-дългите насекоми на света, съобщават китайските държавни медии.

Досега този ужасен рекорд бе държан от Малайзия, където насекомо с името „Phobaeticus Chani“, бе регистрирано с дължина от 56 сантиметра. За щастие въпросния екземпляр вирее само в Малайзия и няма вероятност да го видите другаде. За новия рекордьор не може да се каже същото.

Новият рекордьор е с шест сантиметра по-дълъг, с респектиращите 62,4 сантиметра. Става дума за уникален инсект, който е наречен от китайците с името „Phryganistria chinensis Zhao“. Името си, насекомото е получило от учения, който в продължение на години събирал в огромни насекоми, а най-накрая открил такова през 2014 г. в планините на региона Гунгжи Зуанг. Възторженият професор от години събирал редки буболечки, а последната се оказала направо връх в кариерата му.

Джао отнесъл редкия екземпляр в Музея за насекомите, където в инкубация отгледал шест яйца и получил потомство. Още от самото си раждане „бебетата” буболечки вече били дълги цели 26 сантиметра, пише Popular Scienci.

Учените са невероятни горди от успеха си и са направо във възторг от откритието си. Не такова е виждането на останалите, които никак не са очаровани от новия биологичен вид, който е открит. Все още се изследва, как насекомото е достигнало такова развитие и дали има родствени връзки с някой друг вид насекоми. Както и дали не е мутирало в резултат на човешка намеса. Каквото и да установят учените обаче, едно е сигурно–желаещите да се срещнат в живата природа с подобен екземпляр на живо са единици.

Учените показаха най-дългото насекомо на света, открито е в Китай

Учените показаха най-дългото насекомо на света, открито е в Китай

С ръст от 62,4 сантиметра, насекомото респектира не само обикновените хора, но и специалистите по насекоми

С ръст от 62,4 сантиметра, насекомото респектира не само обикновените хора, но и специалистите по насекоми

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар