Горещите тайни на кралица Елизабет Втора

Горещите тайни на кралица Елизабет Втора
5 (100%) 1 vote

Страната, която нейно Величество обича да посещава най-много е Канада

Излязоха на показ горещите тайни на английската кралица Елизабет Втора.

На 21 април Великобритания се превърна в огромна и впечатляваща сцена на тържествата по повод 90-годишнината на Елизабет Втора.
При все, че британската империя не съществува от доста време, динамичното време не успя да разклати авторитета на монархията.

Елизабет Втора

Страната, която нейно Величество обича да посещава най-много е Канада

Резултатите от проведено неотдавна проучване сочат, че 2/3 от поданиците на монархията настояват традиционната институция да се запази.
До голяма степен принос за популярността на монархията има кралица Елизабет Втора. На 6 февруари тази година кралицата отбеляза цели 63 години на престола като по този начин би предишния рекорд, поставен от прабаба й – кралица Виктория.

По време на своето царуване, кралица Елизабет Втора е пропътувала толкова много километри, че се равняват на 42 обиколки на Земята по Екватора. Страната, която нейно Величество обича да посещава най-много е Канада – била е там 30 пъти.
Обикновено през април, когато е родена Елизабет Втора, времето във Великобритания е доста дъждовно и поради тази причина честванията на празника се насрочват за май или юни.

Замъкът на кралицата е най-големият в световен мащаб обитаем палат. Той се ползва както за частен дом, така и за официална резиденция. Обикновено семейството на кралицата прекарва там уикендите си.
По повод юбилея си, нейно Величество разряза огромна триетажна торта, изработена от сладкарката Надя Хусеин, избрана след специален конкурс.

Кралицата бе почетена от над 70 високопоставени гости, които пристигнаха в Лондон от различни държави, както и 30 короновани глави или техни представители.
Наследникът й принц Чарлз каза в словото си, че й пожелава най-щастливия й рожден ден, завършвайки пожеланието си с обръщението „Мами”.

Макар дамите на британския престол да са рядкост, те несъмнено държат рекорда по продължителност на носене на короната.
След нея обаче престолът ще бъде запазен за поне три поколения мъже.
Това, което малцина знаят е, че въпреки че няма нужда от пари в брой, в мазето на кралицата има банкомат на престижната британска банка Coutts. Храни се по специална диета, благодарение на която е толкова жизнена на тази възраст и няма паспорт, тъй като този документ се издава от нейно име, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар