Тайната на стая 420: Защо хотелите в САЩ не ползват този номер?

Гласувайте за статията

Стая 420 направо може да мине за прокълната — ето защо в САЩ почти няма хотел, който да я използва

Хотелите в Америка избягват да създават стая 420 и то от десетилетия. Предприемачите от Новия свят предпочитат да правят всичко друго, но не и да номерират някоя стая в хотела си с тези числа. И ако си мислите, че зад тази практика стои някакво суеверие, истината ще ви изненада. Не става дума за това, че е „обречена“ или нещо подобно, но всъщност традицията е свързана с нещо съвсем различно и доста по-прозаично.

За тези, които не са наясно — броят 420 (4:20 или 4/20) е номер, който се свързва с канабиса, тъй като на 20 април в Америка се чества Ден на канабиса. Естествено на никой от местните предприемачи не им се иска да провокират по някакъв начин своите гости, да злоупотребяват с трева и то докато са в хотелите им, затова наложили доста необичайни практики.

Някои хотели в Америка са стигнали толкова далеч, че стаята 420 се маркират със знака 419 + 1 на вратата, за да обезкуражи хората да консумират марихуана в „прословутата“ стая 420, но и да не им дойде на ум като спомен от престоя си в хотела, да си откраднат знака 420 от табелката, която е закачена на вратата на стаята. Вярвате или не, в един хотел в Колорадо знакът 420 на вратата е бил откраднат толкова много пъти, че собствениците се принудили да изберат боя и с нея да напишат броя на самата врата, за да няма какво да се открадне от нея.

Не че някои по-дръзки гости не се опитали да задигнат направо самата врата.

Стая 420 направо може да мине за прокълната. Почти няма хотел в САЩ който да номерира някоя своя стая така

Стая 420 направо може да мине за прокълната. Почти няма хотел в САЩ който да номерира някоя своя стая така

Все пак повечето хотели са решили този проблем, като преценили, че е по-добре просто да нямат стая с номер 420, а от стая 419 да се преминава директно на 421 стая.

01-soba-420

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар