Откриха изгубената Атлантида на Египет

Откриха изгубената Атлантида на Египет
5 (100%) 1 vote

Египетската Атлантида възкръсна, откриха уникални артефакти

Египетската Атлантида възкръсна. Учени се натъкнаха на невероятни находки на изгубени градове по делтата на Нил и успяха да ги отвоюват от дълбините. Над 1 000 невероятни артефакта, от изгубените градове Хераклион и Канопус, изчезнали преди повече от 1000 години бяха намерени и върнати обратно на повърхността.

Касае се за огромни статуи, бижута, йероглифи, които са смятани за загубени за завинаги в дълбините на морето, но сега отново са извадени на повърхността и по-късно този месец, ще бъдат показани на мащабна изложба в Британския музей.

Сред уникалните артефакти, извадени от морето са 5,4 метра висока статия на Хепи от червен гранит. 6-тонната статуя е датирана от 4 век преди Христа и е най-голямата позната досега статия на Хапи.
Истинско щастие за учените е, че гъстата тиня, която е покрила артефактите им е помогнала да се запазят през вековете от вредните влияния.

Древните текстове разкриват, че в Египет е имало изключително развити търговски градове, още преди създаването на Александрия по поречието на Нил. Но два от тях са загубени, според литераторите заради пясъците на пустинята, за да бъдат открити отново през 1996 година.

Повече от 20 години обаче са нужни на изследователите, за да успеят да ги извадят. Сред уникалните находки има уникална кралски декрет на фараона Нектанебо, както и 5,4 метрова статия на Хапи — египетски бог, който се олицетворява с водите на Нил.

Сред останките на древния Хераклион са открити още златни бижута, медальони, каменни плочи, както и сечива и вещи от онази епоха. В египетската Атлантида има и други находки — статуя на Арсиное II — кралица на Птолемеите, както и статуя на Озирис датирана 700 години преди Христа.

Показват уникални находки от египетската Атлантида

Показват уникални находки от египетската Атлантида

Намерени са още умалени модели на лодки от метал, които е трябвало да послужат за дарове за боговете. Също така е открита още една статуя на сфинкс, както и на свещения бог–бикът Апис, който е показателен за смесването на гръцката и египетската култури по времето на римския император Адриан.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар