Ким Чен Ун се провъзгласи за абсолютен лидер на Северна Корея

Гласувайте за статията

Ким Чен Ун затвърди властта си, вече е абсолютен лидер на Северна Корея

Ким Чен Ун официално получи статут на абсолютен лидер в Северна Корея, а някои направо го канонизираха за Бог. В Пхенян днес се проведе Седмият конгрес на Корейската работническа партия, с който той затвърди категорично властта си. Това е първият конгрес на партията за последните 36 години, предадоха световните агенции и най-важното събитие. Заради него лидерът на страната забрани сватбите и погребенията за цяла седмица. Никой нямаше право да се жени или да умира докато не мине конгреса.

Дневният ред остава в тайна, но според експерти се очаква депутатите да се съсредоточат върху мерките за укрепване на отбранителните способности на страната и мерките за решаване на икономическите проблеми на Северна Корея в условията на режим на санкции, наложени от международната общност в отговор на нейната ракетно-ядрена програма.

Конгресът се проведе на фона на обтегнатите отношения на Северна Корея със САЩ и Южна Корея заради организирани мащабни военни учения в близост до Северна Корея, които според Пхенян, представляват заплаха за страната. Северна Корея, освен това редовно обвинява Южна Корея и в провокации.

За последните 36 години, в които страната не се провеждаше нито един конгрес, Пхенян извърши три ядрени опита — през 2006 г., през 2009 г. и през 2013 година. На 6 януари тази година Пхенян заяви, че е извършил успешно изпитание и на водород бомба. А на 7 февруари Северна Корея изстреля ракета-носител със сателит. В отговор на това, Съветът за сигурност на ООН прие резолюция, с още по-тежки санкции срещу Пхенян, припомня БТА.

Ким Чен Ун се обяви за абсолютен лидер на Северна Корея

Ким Чен Ун се обяви за абсолютен лидер на Северна Корея

Конгресът се провежда след четири години на чистки на отстраняване от длъжност и екзекуции на хора от върховете на властта, припомня Франс прес. Анализаторите смятат, че конгресът е използван като утвърждаване на властта на младия севернокорейски лидер Ким Чен Ун, добавя агенцията.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар