Германия откри формулата за нулева безработица Преглеждания: 2317

Германия с почти нулева безработица
0
Оценете този post

Германия откри формулата за нулева безработица, ето как се прави

Равнището на безработица в Германия през април се спря на рекордно ниско ниво, като продължава да стремглаво да се подпомага възстановяването на най-голямата европейска икономика.

Според последната информация, равнището на безработица през април е било 6,2 на сто, което е непроменено в сравнение с март, се посочва в изявление на Федералната статистическа служба. Броят на безработните лица в Германия е намалял с 16 000 души или вече техният брой е едва 2, 706 млн. Актуалния процент на безработица е най-ниския от сливането на Западна и Източна Германия през 1990 година. Според неофициални данни, общата безработица отчита спад, като всеки месец се осигуряват нови работни места за 101 000 души или от 2,74 милиона през февруари, тя достига до планираните 6,3 на сто през април, спрямо мартенските 6, 5 на сто.

Причина за това според властите в Берлин е именно и настоящия приток на мигранти от Сирия. Както е известно, Ангела Меркел отвори вратите на Германия не толкова от алтруистични цели, а по-скоро, за да осигури по-евтина работна ръка и да промени ситуацията с германската икономика. Мерките й дадоха своеобразно бърз ефект и Германия отново е на път да се превърне във водеща икономическа сила. Друг е въпросът, че заради емигрантския туризъм към Германия, в момента проблеми има в цяла Европа, а останалите държави негодуват заради натоварването на техните социални системи.

„Очаква се, че германската икономика ще има още по-осезаем ръст през първото тримесечие на 2016 година. Когато става дума за глобална несигурност, икономическите очаквания показват скромно подобрение. Пазарът на труда продължава да се развива положително“, се посочва в изявление на германския канцлер.

 

Германия с почти нулева безработица
Германия с почти нулева безработица

Думите на Меркел за стабилизиране на немската икономика, идват, за да успокоят обществото и правителството. Както е известено, в Германия имаше редица протести срещу мигрантите и нападенията на жени по Нова година в Кьолн, както и след атентатите в Брюксел.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.