Времето по Великден ще е истински ад!

Времето по Великден ще е истински ад!
5 (100%) 1 vote

Светлият християнски празник ще бъде белязан с поройни дъждове

Синоптиците вещаят, че метеорологичната обстановка по Великден ще е истински ад.

Според прогнозата точно за Великден над страната ще се излеят поройни дъждове.
За капак на всичко ще е и доста хладно, направо ще бие на студено.
Средните максимални температури за страната ще достигнат до заветните 20 градуса едва в средата на идната седмица.

Великден

Светлият християнски празник ще бъде белязан с поройни дъждове

Новият дъждовен циклон, който ще ни кваси за Великден се задава на небосвода още от Разпети петък. Именно този циклон, който ще ни връхлети от запад ще е главният виновник за дъждовното и студено време по Великден. Той няма да ни остави на мира чак до Светла сряда.
Не е изключено на отделни места да има гръмотевични бури, придружени и с градушки за разкош.

Около Гергьовден, необичайно но факт се очаква кратко затишие на дъждовете. Веднага след това през уикенда обаче отново ще ни е мокро и студено, тъй като дъждовете отново ще се активизират.
Днес и утре времето над страната ще се задържи сравнително стабилно с малки изключения. Макар, че ще се редуват вятър, слънце и облаци, превалявания не се очакват.

Разбира се това съвсем не означава, че отнякъде няма да се изсипе някой изненадващ пролетен дъждец, така че ще е добре да сте подготвени и да не изваждате чадъра от чантата си.
На много места в ранните сутрешни часове ще има слани. Очакваните максимални температури са около 15-20 градуса. На места ще бъдат истински щастливци, тъй като температурите ще се покачат до 22 градуса, а в южните райони направо ще замирише на лято с покачването на термометрите до 25 градуса.

Ако си мислите, че ниските температури измъчват само нашите ширини, много грешите. Студът е сковал цяла Европа, а на места температурите паднаха дори и под нулата. Жителите на Австрия също бяха изненадани от сняг. В някои части на страната снежната пелена достигнала до 10 сантиметра.
Ние също не им отстъпваме, тъй като според последната информация натрупалия сняг на Предела е бил около 15 сантиметра, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар